vasárnap, április 14, 2024

Szenzációs finis után Zane Smith a Truck Series bajnoka

Dátum:

Megosztás:

A bajnoki négyes mindegyik tagjának volt esélye a bajnoki címre az utolsó körökben, végül azonban Zane Smith győzedelmeskedett.

- Reklám -

A futam végén Hailie Deegan balesete miatt mindenki kijött a boxba friss kerekekért. Ben Rhodes indulhatott az élről, miután ő csak két kereket cserélt. A riválisai mindannyian friss gumikkal ostromolták őt az utolsó körökben.

- Reklám -

Rohdes szépen tartotta sokáig Zane Smith-t, azonban közben megérkezett a másik két bajnoki favorit, Chandler Smith és Ty Majeski is. Majeski megpróbálta megelőzni Zane Smith-t, azonban megpördült, és emiatt újra sárgát lengettek – jöhetett a hosszabbítás.

- Reklám -

Az újraindításnál Smith az alsó íven megelőzte Rhodes-ot, és bár utóbbi zseniálisan próbált visszatámadni kopottabb gumikkal, már nem volt esélye, így Zane Smith lett a bajnok.

A 23 éves versenyző az elmúlt két szezonban a második helyen végzett a sorozatban, és a holtszezonban a Front Row Motorsporthoz igazolt.

„Istenem, harmadszorra végre sikerült” – mondta az érthetően boldog Smith. „Jobban akartam ezt mint bárki más a világon. Nem érdekel, hogy ki mit mond. Köszönöm mindannyiótoknak, a szurkolóknak, az egész csapatomnak. Ó, Istenem, egész levezető körben sírtam.

Rhodes elmondta, hogy szerinte esélyes lett volna a győzelemre és a második egymást követő bajnoki címére, ha nem jön be az utolsó sárga zászló Majeski miatt.

„Nem is tudom, két gumiabroncs a négy ellen, ennyin múlt az egész. Egész este nem volt meg az a tempónk, amire szükségünk lett volna ahhoz, hogy harcolhassunk az első helyért, éppen ezért nagyszerű döntés volt a csapatfőnökömtől, hogy két kereket cseréltünk”- magyarázta Rhodes.

Ha nincs az utolsó sárga, akkor nyertünk volna, mert nem tudott jönni mögöttem a piszkos levegőben Zane (Smith).

A bajnoki címért harcoló Chandler Smith lett a harmadik, John Hunter Nemechek a negyedik, Stewart Friesen pedig az ötödik lett azok után, hogy ő egyetlen abroncsot sem cserélt az utolsó előtti sárgánál.

Végeredmény