péntek, április 19, 2024

Óriási változások a Joe Gibbs Racingnél, már a következő futamon felborul minden

Dátum:

Megosztás:

A JGR kicseréli Kyle Busch és Denny Hamlin boxcsapatát a Cup szezonjának hátralévő részében, miután Busch kiesett a NASCAR rájátszásból.

- Reklám -

Három héten belüli második motorhibája után véget értek Kyle Busch esélyei arra, hogy begyűjtse harmadik bajnoki címét, mivel a 37 éves versenyző Tyler Reddick, Austin Dillon és Kevin Harvick mellett kiesett a rájátszásból.

- Reklám -

A 18-as autó búcsúzása után a Joe Gibbs Racing megerősítette, hogy a szervezet felcseréli a boxcsapatokat a 11-es és a 18-as rajtszámú autók között – írja a TobyChristie.com.

Az Asphalt Analytics szerint a Joe Gibbs Racing 18-as számú csapata vezeti a NASCAR Cup Series-t a boxutcában mutatott teljesítményével, 10,33 másodperces átlagos boxkiállási idővel büszkélkedve, ami több mint két tizedmásodperccel gyorsabb, mint a csapat 11-es számú csapata, amely „csak” az ötödik helyen áll.

- Reklám -

Ráadásul a korábban Kyle Buschhoz tartozó boxutca-csapat tartja a NASCAR történetének leggyorsabb négygumis boxkiállás rekordját, mivel augusztusban a Richmond Raceway-en egy elképesztő, 8,6 másodperces kiállást hajtottak végre.

Mivel a NASCAR Cup Series mezőnye elképesztően szoros, egy tizedmásodpercnyi nyereség is azt a különbséget jelentheti, ami a bajnoki cím sorsáról is dönthet.

Denny Hamlin továbbra is első bajnoki címére hajt NASCAR Cup Series-ben, ami a Joe Gibbs Racing reményei szerint a közelgő boxutcai változásokkal egy kicsit könnyebbé válik, azonban Hamlinnak – és a Toyotának – a NASCAR rájátszás során továbbra is a hibák korlátozására kell törekednie.