hétfő, április 15, 2024

Nemechek idei első győzelmét aratta a balesetekkel teli futamon

Dátum:

Megosztás:

John Hunter Nemechek nyerte a pénteki Dead On Tools 200-as futamot a Darlington Raceway-en, amelyet több incidens is tarkított.

- Reklám -

A pole-ból induló John Hunter Nemechek 10 sárga zászlót, egy extra boxkiállást, és egy hosszabbításos újraindítást élt túl, hogy megszerezze szezonbeli első győzelmét a NASCAR Camping World Truck Series-ben.

- Reklám -

Hatalmas elismerés azoknak a srácoknak, akik ezen a 4-es számú KBM Toyota Tundrán dolgoznak” – mondta Nemechek.

Azt hittem, hogy elbuktuk a győzelmet, de az összes probléma ellenére mindig sikerült visszavágnunk. Sokat tanultam ma este. Végre sikerült hazahoznom az év első győzelmét.

- Reklám -

Nemechek tavaly ősszel Darlingtonban második lett egy olyan versenyen, amelyet szerinte meg kellett volna nyernie, idén pedig ezzel első győzelmét aratta.

A 4-es autó versenyzője egyértelműen gyors volt, de a győzelme korántsem volt biztos, miután a 61. körben másodszor is kiállt a boxutcába, hogy a meglazult bal első kerekén lévő anyát meghúzzák.

Nemechek így a 63. körben a 26. helyre került az újraindításnál, de a 2. szakasz végére, a 90. körre már az ötödik helyre jött fel a sorrendben.

A 123. körben megelőzte Christian Eckes-t, és a végén az újraindításoknál is az élen tudott maradni.

Hocevar újabb második helye

Hocevar nyerte a 2. szakaszt – pályafutása első szakaszgyőzelme -, de a boxutcában nem teljesített jól a csapata, így bár végén volt esélye a győzelemre, az utolsó újraindításnál, csak második lett.

Nemechek az utolsó két körben a külső ív előnyét élvezte, és végül fél másodperccel nyert Hocevar előtt.

Rengeteg érzelem kavarog bennem” – mondta Hocevar, aki az előző versenyen is második lett. „Egy pillanatra teljesen kiborultam. Volt egy elektromos problémám, és néha-néha megbicsaklott az autó az 1-es és 2-es kanyar közepén.

A 4-es számú autó nagyon jó volt. Nagyon közel volt a győzelem. Remélhetőleg jövő héten egy hellyel jobbak leszünk.

A versenyen tehát nagyon sok incidens volt, a legnagyobb talán a 99. körben történt, amikor is 5 autó ment össze.

Tanner Gray lelassított Austin Wayne Self előtt, aki megpróbálta megkerülni. Ahogy ezt tette, a kettő összeért.

Self ezután Chase Purdyvel is érintkezett, amitől Purdy megpördült a 3-as kanyarban, Tanner Gray, Hailie Deegan és Kris Wright is belekeveredett az incidensbe.

Darlington Raceway Truck Series 2022 végeredmény