péntek, április 19, 2024

Milliókkal kevesebbet keres Kyle Busch mint a régi nagyok

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR világában nincs hiány nagy egyéniségekből, és Kyle Busch vezeti a mezőnyt. De még így sem keres annyit mint a régiek.

- Reklám -

Kyle Busch a NASCAR jelenlegi mezőnyének legjobban kereső versenyzője, fizetése mégsem hasonlítható össze azzal a nagyságrenddel, amit például Dale Earnhardt Jr. keresett 10 aktív karrierje során.

- Reklám -

Busch jelenleg a NASCAR Cup Series-ben versenyez teljes munkaidőben, a Joe Gibbs Racing színeiben, a Ranker szerint pedig jelenleg ő a legjobban fizetett teljes munkaidős versenyző.

Mennyit ér manapság egy kitüntetett, címlapra kerülő NASCAR-versenyzőnek lenni? A Salary Sport jelentése szerint a Joe Gibbs Racing egyik legfontosabb ékköve évi valamivel kevesebb, mint 17 millió dollárt keres a fáradozásaiért.

- Reklám -

Mögötte, Denny Hamlin következik a rangsorban, aki évi 13 millió dollárt keres. Busch valószínűleg élvezi, hogy jóval többet keres, mint egyik legnagyobb riválisa, Joey Logano, aki évi 9 millió dollárt tehet zsebre

Busch rengeteg pénzt keres, de Dale Earnhardt Jr. jóval többet keresett

Az évi 17 millió dollár szemet gyönyörködtető összeg. De még ez a szám sem közelíti meg azt, amit a versenyzők előző generációja a csúcson kereshetett – írja a Sportscasting.

Kyle Busch a pályán
Kyle Busch a pályán Fotó: James Gilbert/Getty Images/NASCAR Media

Vegyük példának Dale Earnhardt Jr. A Bleacher Report szerint az ő éves bevételének maximuma 26 millió dollár volt évente.

Jimmie Johnson, Tony Stewart és Jeff Gordon is milliókkal többet keresett mint Kyle Busch. A NASCAR csúcsidőszakában tehát sokkal jobban kerestek a versenyzők

Persze Earnhardt Jr. neve is sokat nyomott a latba, és bizony mai napig rengeteg rajongót megmozgat.

Még egy hatalmas nyeretlenségi sorozat közepette is többet keresett, mint valaha, köszönhetően kulturális ismertségének. A Sportskeeda jelentése 400 millió dollárra becsüli a nettó vagyonát.

Earnhardt Jr. a NASCAR-ból származó jövedelmét nyugdíjas éveiben kamatoztatja

Mit kezd tehát egy olyan visszavonult NASCAR-versenyző, mint Earnhardt Jr. a hatalmas vagyonával? És vajon már Kyle Busch is nyugdíjas éveire tervez?

Dale Earnhardt Jr. saját csapatot versenyeztet JR Motorsports néven a NASCAR Xfinity Seriesben. Az alakulat egyik legnagyobb támogatója Dale Jr. régi istállója, a Hendrick Motorsports.

Ilyen szempontból Kyle Busch is követi az ő példáját, hiszen a kétszeres NASCAR Cup Series bajnok több kisebb szériában is támogat versenyzőket, a Truck Seriesben pedig Kyle Busch Motorsports néven saját csapatot is versenyeztet.

Mindkét versenyző tehát visszaforgatja a pénzét abba a sportágba, amelynek köszönhetően öregkorukra sem lesz pénzügyi problémájuk.