vasárnap, április 21, 2024

Martin Truex Jr.: Ilyen az én szerencsém…

Dátum:

Megosztás:

Martin Truex Jr. vasárnap újabb győzelmet szalasztott el, amivel egyre közelebb kerül ahhoz, hogy 2014 óta először nyeretlen szezont produkáljon.

- Reklám -

Truex magabiztosan vezette a vasárnapi versenyt, amikor 23 körrel a vége előtt meglengették a nap utolsó sárga zászlóját Tyler Reddick balesete miatt, az összes versenyző kijött a boxba friss abroncsokért.

- Reklám -

A boxba érve azonban bekövetkezett a baj, amikor Truex későn vette észre pit csapatát, és befékezett Larson előtt, aki beforgatta 19-es autót. Így Truex az élről a 19. helyre csúszott hátra.

Truex végül fantasztikusat hajrázott, és a hatodik helyig lépdelt fel 20 kör alatt. A verseny után pedig elismerte, hogy hibás volt az esetben, és a lemenő napot átkozta leginkább.

- Reklám -

Egyértelműen mindketten hibásak voltunk” – mondta Truex Larsonról. „Nagyon nehéz volt látni ezeken a szélvédőkön keresztül, hogy így sütött a nap, nem sokat lehetett látni.

Egyszerűen túl későn láttam meg a boxomat, az biztos. Szóval lelassítottam, mielőtt kanyarodtam volna az 5-ös számú autó elől. Nyilvánvalóan részben rajtam múlt. Nem számítottam rá, hogy megpördülök, de nagyon nagy szerencse, hogy senki sem sérült meg. Ennek örülök a legjobban.

VIDEÓ: Millimétereken múlt a tragédia a NASCAR versenyen

Martin Truex Jr. idén már nem egyszer közel volt a győzelemhez, azonban úgy tűnik a 2022-es évben szimplán nem jön össze neki semmi.

Egy újabb szerencsétlenség” – kesergett a 19-es autó sofőrje. „Hogy egy ilyen jó nap után, amikor esélyünk van a győzelemre, egy ilyen hibát vétek… Nagyon sajnálok mindenkit a csapatban.

Ez egy ilyen év. Köszönöm az összes támogatómnak, hogy kitartanak mellettem egy ilyen megpróbáltatásokkal teli évben. Nem adjuk fel, a szezon hátralevő két versenyén mindent megteszünk majd, hogy a győztesek útjára kerüljünk.

Annak ellenére, hogy az alapszakaszt a pontversenyben az első ötben zárta, Truex győzelem hiányában lemaradt a rájátszásról. Ebben a szezonban azonban több mint 500 kört vezetett, és a legkonzisztensebb versenyzők közé tartozott (15 top 10-es helyezéssel).