vasárnap, április 21, 2024

Larson szerint Elliott a bajnoki cím legnagyobb várományosa

Dátum:

Megosztás:

Kyle Larson nem tud olyan magabiztosan állni az idei szezon rájátszásához, mint tavaly, hiszen teljesen más helyzetből várja az indulást.

- Reklám -

Tavaly Larson öt győzelemmel és 52 rájátszásbeli ponttal az alapszakasz bajnokaként és első kiemeltként jutott be a rájátszásba, majd bajnok is lett.

- Reklám -

Az idei rájátszásba viszont „csak” negyedik kiemeltként érkezik, az első 26 futamon két győzelemmel és 19 rájátszásbeli ponttal.

Nos, azt hiszem, az alapszakaszunk nem ment túl jól – a mi mércénk szerint – de igazából senkinek sikerült tökéletesen” – mondta a 30 éves Larson.

- Reklám -

Szerintem még Chase-nek (Elliott)-nak is vannak problémái azzal, ahogy eddig alakult a szezonja.. Egyszerűen rengeteg inkonzisztencia volt idén az egész alapszakaszban.

Larson HMS-es csapattársa, a 2020-as sorozat bajnoka, Chase Elliott szerezte meg az alapszakasz bajnoki címét, négy győzelemmel, és ennek köszönhetően 40 bónuszpontot vihet magával a rájátszásra.

A 2021-es bajnok úgy gondolja, hogy nem kell messzire mennie, ha a 2022-es szezon nagy esélyesét akarja megtalálni.

Úgy érzem a 9-es autónak idén minden héten jó volt a sebessége. Azzal a teljesítménnyel, amit ő és a csapata minden héten nyújt, azt mondanám, hogy ők a favoritok” – jelentette ki Larson.

Az 5-ös autó sofőrje persze ennek ellenére nem fogja könnyen adni magát a playoffban.

Még mindig úgy érzem, hogy fel vagyunk készülve a rájátszásra. Úgy érzem, hogy a boxcsapatunk mostanában jól teljesít. Az autónk egész évben gyors volt” – mondta Larson. „Cliff (Daniels, csapatfőnök) és a srácok jó döntéseket hoztak.

Tudom, hogy bajnokesélyes csapatunk van. Ezt tavaly is bizonyítottuk, és most újra meg kell tennünk.