csütörtök, június 1, 2023

Larson nem jut Busch sorsára, Gordonnak köszönhetően szerződést hosszabbított

Date:

Share:

A Hendrick Motorsports – alelnökének köszönhetően – 2026-ig magához láncolta Kyle Larsont, a 2021-es NASCAR Cup Series bajnokát.

- Advertisement -

Kyle Larson és szponzora, a HendrickCars.com a 2026-os szezon végéig szóló szerződéshosszabbítást írt alá a Hendrick Motorsporttal.

- Advertisement -

A HendrickCars.com továbbra is 35 versenyen lesz elsődleges szponzora Larson 5-ös rajtszámú Chevrolet-jének. Emellett továbbra is támogatja Larsont, akinek a szerződése a 2023-as szezon után járt volna le, a NASCAR-on kívüli versenyein is.

Amikor Kyle csatlakozott a csapatunkhoz, az elvárások az egekbe szöktek mind a szervezeten belülről, mind kívülről. Ha azt mondanánk, hogy túlteljesítette azokat, az még enyhe kifejezés lenne” – mondta Rick Hendrick.

Kyle nem csak bajnok versenyzőként bizonyított, hanem a versenyautón kívül is bajnoki szinten teljesít. Büszkék vagyunk arra, hogy folytathatjuk a kapcsolatunkat, és hogy ilyen pozitív módon képviseli csapatunkat és márkáinkat. Nagyon fényes a jövő.

Larson a 2021-es szezon előtt írt alá a Hendrick Motorsporttal. A csapatnál töltött első szezonjában Larson és a csapatfőnök Cliff Daniels 10 futamgyőzelmet szerzett és a NASCAR Cup Series bajnoki címet is bezsebelte.

Nem tudom szavakba önteni, mennyit jelent ez a lehetőség” – mondta Larson. „A lehetőség, hogy a széria legjobb csapatánál és legjobb szponzorainál versenyezhessek, minden versenyző álma.

Elképesztő támogatást kapok mindenkitől. Bár eddig is nagyszerű dolgokat vittünk véghez, őszintén hiszem, hogy a legszebb évek még előttünk állnak.

Kyle Larson gyerekkori hősével, a NASCAR Hírességek Csaronokának tagjával, és nem mellesleg a Hendrick Motorsports alelnökével, Jeff Gordonnal tárgyalt a szerződéséről.

Hosszú folyamat volt. Aztán a végén leültünk Jeffel, és véglegesítettük a dolgokat” – mondta az 5-ös autó sofőrje. „Ő egy olyan ember, akire egész életemben felnéztem.

Eléggé király volt, hogy a gyerekkori hősömmel tárgyalhattam a szerződésemről.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.