csütörtök, június 1, 2023

Elhunyt Bob Keselowski

Date:

Share:

70 éves korában elhunyt Bob Keselowski, Brian, és Brad Keselowski édesapja, legendás ARCA versenyző.

- Advertisement -

Keselowski óriási örökséget hagy maga után. Két fia, Brian és Brad továbbra is aktívan versenyeznek, előbbi háromszoros ARCA győztes, és crew chief-ként, valamint spotterként is munkálkodik, utóbbi NASCAR bajnok, és immáron csapattulajdonos.

- Advertisement -

Bob Keselowski nevét soha nem fogják elfelejteni az ARCA Menards Series-ben. 24-szer vezethette autóját a Victory Lane-re, és 1987 és 1993 között hétszer egymás után végzett a bajnokság legjobb három helyezettje között.

„Bob Keselowski egy igazi nagybetűs versenyző volt. Imádta a sportot és egész életében megtesítette az ARCA és a NASCAR szellemét. Fáradhatatlanul dolgozott a saját csapatának fejlesztésén. Őszínte részvétünket küldjük az egész Keselowski családnak” – írta a NASCAR közleménye.

Keselowski 1995-ben az egyik első versenyző volt, aki elkötelezte magát az újonnan alakult Truck Series mellett. 1997-ben élete egyetlen győzelmét szerezte, azonban fontos szerepet játszott a széria fejlődésében.

Versenyzői karrierjét szépen lassan az 1998-as és 99-es szezonban kezdte abbahagyni, az egyre rosszabbodó háta miatt. Ennek ellenére aktív maradt, és 2004-ben elindította fia, Brad karrierjét.

Őszínte részvétünk a Keselowski családnak.

 

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.