szerda, december 6, 2023

Ingyenesen lehet nézni a NASCAR kansasi versenyét

Dátum:

Megosztás:

Legalábbis ami a fedélzeti kamerákat illeti. A NASCAR már korábban ígéretet tett rá, hogy lesz ilyen, és most be is váltja ezt az ígéretét.

- Advertisement -

Ez a lehetőség a hétvégi a Kansas Speedwayen megrendezésre kerülő NASCAR Cup Series futamon lesz elérhető először a nézők számára, és innentől a rájátszásnak a hátralévő futamain keresztül is működni fog.

- Advertisement -

Ez az első alkalom, hogy az összes versenyautón lesz onboard kamera. A rajongók bármelyik versenyzőt ingyenesen választhatják ki, és a NASCAR Drive-on keresztül amely a NASCAR.com-on és a NASCAR mobilalkalmazáson belül is megtalálható lesz.

A rajongók egyszerre akár négy streamet is nézhetnek majd rajta.

- Advertisement -

Célunk, hogy magával ragadó élményt nyújtsunk a sportág legszenvedélyesebb rajongói számára, bárhol is legyenek” – mondta Tim Clark, a NASCAR vezető alelnöke és digitális vezetője.

Tudjuk, hogy a fő közvetítés mellett a másodlagos élmény milyen jelentős szerepet játszik a teljes nézői élményben, ezért nagyon izgatottan várjuk, hogy minden autó belsejéből élő videót mutathassunk.

A NASCAR már korábban is ingyenesen streamelte néhány kiválasztott versenyzőnek az autókban elhelyezett kamerákat.

Az, hogy a mezőny minden versenyzőjénél lesz belső kamera annak köszönhető, hogy a Next Gen autókban a visszapillantó tükör melletti kameratartó szabványos rögzítéssel van felszerelve. Az 1080-as nagyfelbontású kamera előre, az első szélvédőn kívülre van irányítva.

Szerencsések vagyunk, hogy óriási embereink és partnereink vannak, akik lehetővé teszik számunkra, hogy ezt a next-gen videóélményt a rajongók számára a világ minden táján elérhetővé tegyük” – mondta Steve Stum, a NASCAR üzemeltetési és műszaki gyártási alelnöke.

Nem kis teljesítmény egy olyan ambiciózus dolog bevezetése, mint a 40 élő közvetítést biztosító kamera az autók belsejében, miközben azok egymás mellett, több mint 200 mérföld/órás sebességgel versenyeznek.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.