back to top
szombat, július 20, 2024

Ilyen változásokon ment át a Next Gen, hogy alkalmas legyen a dirt-re

Dátum:

Megosztás:

Corey LaJoie segítségével a NASCAR bemutatta, milyen módosításokat kellett elvégezni a Next Gen autó karosszériáján a bristoli dirt futamra.

- Reklám -

A videós bemutató a Spire Motorsports garázsában kezdődik, a főszereplő pedig LaJoie 7-es számú Chevrolet-ja lesz.

- Reklám -

A Bristol Dirt esemény különleges, hiszen rengeteg koccanás várható, a legnagyobb problémát viszont a felverődő salak és por fogja okozni.

Az egyik legnagyobb változást a sárvédők jelentik, melyeket a hátsó kerekek mögé szereltek fel.

- Reklám -

Emellett az autó összes hűtőnyílását lezárták, többek között azt a részt is, ahova Kyle Busch-ék Richmondban – szabálytalanul – szalagot ragasztottak. Természetesen ezek a burkolatok valamennyi levegőt átengednek, hogy tudjon lélegezni a Next Gen.

Hogy ne hagyjunk ki semmit, íme a felsorolás, hova kerültek védő burkolatok: Első motorhűtő nyílás, motorháztető hűtőnyílás, szélvédő hűtőnyílás, oldalsó hűtőnyílás.

A Next Gen autó elején is a hátulján is nagy változások történtek. Lekerült a szokásos szénszálas első splitter, és a régi, olcsóbb verzió került a helyére, amely – elméletileg – jobban bírja majd a terhelést.

Hátul eltűnt az idénre bevezetett diffúzor, melynek értelemszerűen a salakos pályán nem lenne semmi haszna.

Az Next Gen autó két oldallemeze is kicserélődött, itt alumínium anyagú darab váltja fel a szénszálasat.

A változások célja egyértelműen az volt, hogy minél többet bírjon az esetleges ütközések miatt is a Next Gen autó, a vasárnapi versenyen.

A teljes videó: