hétfő, március 4, 2024

Hamarosan Európában is NASCAR futamot rendezhetnek

Dátum:

Megosztás:

A NASCAR terjeszkedése nem korlátozódik az Egyesült Államokra, és akár már 2024-ben Európában is futamot rendezhetnek.

- Reklám -

A Sports Business Journal újságírója, Adam Stern szellőztette meg a hírt, miszerint a NASCAR komolyan gondolkozik a nemzetközi terjeszkedésen, és a kérdés inkább a mikor, mint a ha fázisba érkezett.

- Reklám -

A NASCAR korábban már futott négyszer is tengerentúli helyszínen versenyt. Kétszer Suzukában mérhették össze tudásukat a versenyzők (a pálya legrövidebb verzióján), 1996-ban és 1997-ben, 1998-ban Motegiben járt a mezőny, de az első ilyen bemutatóversenyre 1988-ban került sor Ausztráliában, Melbourne-ben, a Calder Park Raceway-en.

Ez utóbbi kettő a legérdekesebb, hiszen ezeken a helyszíneken ovál bemutatóversenyt rendezett a széria.

- Reklám -

Jól látható, hogy Európában még nem rendezett versenyt a NASCAR, de 2018 óta mind a tévés közvetítések minőségének javításában, mind a közvetítési jogok kiosztásában sokat javult a világ első számú stock car bajnoksága.

A folyamat 2018-ban kezdődött Jim Cassidy (nemzetközi igazgató) és Chad Seigler (nemzetközi üzletfejlesztési alelnök) kinevezésével.

A NASCAR versenyeket több mint 185 országban és területen közvetítjük, és az európai nézőink száma folyamatosan emelkedik. A Nascar-versenyek iránti kereslet nemzetközi szinten még soha nem volt ilyen erős, és alig várjuk, hogy sportágunkat közelebb hozzuk a rajongókhoz” – mondta Cassidy.

A már említett újságíró, Adam Stern Seiglerrel beszélgetett a széria esetleges nemzetközi helyszíneiről, és ő mondta el, hogy bár 2023-ban még nem fognak bemutatóversenyt tartani külföldön, 2024-ban minden valószínűséggel nemzetközi vizekre evezhetnek a csapatok.

Dale Earnhardt Jr. azonnal reagált a hírre twitteren, és tett is egy javaslatot a helyszínt illetően.

Ez tetszik, de ha nem ovál pályán lesz (és szerintem vagy nem azon lesz, vagy egy Los Angeles Colliseumhoz hasonló rövid oválon lesz), akkor kevésbé leszek lelkes” –  írta Jr.

Az egyik pálya, ami szerintem elég király lenne, az a Brands Hatch Indy Circuit. Ez egy rövid épített pálya, ami szerintem szép tűzijátékot biztosítana.