csütörtök, április 18, 2024

Flipperré változott az autóverseny: bosszankodnak a pilóták

Dátum:

Megosztás:

Sok volt a csihi-puhi a NASCAR előszezoni gálaversenyén, a 27 versenyzőből 21-en érintettek voltak ütközésben. Többen kiemelték, hogy nem kellett volna ilyen sok piszkos manőver.

- Reklám -

A Clash fedőnevű, szezon előtti kedvcsináló futamát a Los Angeles-i Coliseum stadionban tartották immár másodjára, speciális körülmények között. A kör rövidségét mutatja, hogy az időmérőn 13,5 másodperc alatt értek körbe a leggyorsabbak, már ebből sejthető, hogy amikor összeeresztettek 27 autót a versenyre, az nem telt el összegabalyodások nélkül.

- Reklám -

A sárga zászlós körök nem számolták bele a 150 körös távba, így igencsak elnyúlt a rendezvény, és a mezőny tagjai nem kímélték egymást, rengeteg könyököst osztottak ki egymásnak. „Úgy éreztem, mintha 400 mérföld lett volna a táv. Örökké tartott, folyton jött egy megszakítás” – mondta a győztes Martin Truex.

A 2. és a 3. helyen végző pilóta egyaránt részese volt ütközésnek, a 2. Austin Dillon például kétszer is. Először őt lökte meg Bubba Wallace, akit cserébe később a falba pörgetett. „Mindenki javult tavaly óta, szoros volt a mezőny. Sokan voltak gyorsak, és aki gyorsabb a másiknál, annak gyakorlatilag lökdösődni kell, mert az előtte haladó a kanyarok kijáratánál akadályozhat. Aki helyzetbe kerül, annak ezt [a lökést] kell csinálni, különben őt lökik meg” – vélte.

- Reklám -

A 3. helyezett Kyle Busch volt a legmérgesebb, mert az utolsó helyre esett vissza, amikor megforgatta őt Joey Logano. „Egy éve meglehetősen tiszta, jó versenyzést láttunk. Akadt némi tolakodás és koccanás, de sokáig szabadon zajlott a futam zöld zászlóval. A vasárnapot katasztrófának minősítem, mert mindenki tiszteletlenül keresztül hajtott a másikon – mondta. – Lehet, hogy már tavaly is ilyennek kellett volna lennie a versenynek, és az akkori félrevezető volt, a mostani pedig a normális.

Logano manőverében főleg az nem tetszett neki, hogy a rajt előtt sok sikert kívántak egymásnak, ezért Busch azt mondta, „inkább ne is beszéljen vele olyan, aki ekkora ***** a pályán.”

A többi pilóta közül Noah Gragson “flipperben”, Christopher Bell “mosógépben” érezte magát a sok lökdösődés miatt.