vasárnap, április 21, 2024

Óriási összeget követelnek a Red Bull csapatának felvásárlójától

Dátum:

Megosztás:

31 millió dollár, átszámítva mintegy 11,6 milliárd forint megfizetésére kötelezte a bíróság Ron Devine-t, akinek az irányítása alatt a csődbe ment BK Racing 2012-től 2018-ig versenyzett a NASCAR csúcskategóriájában.

- Reklám -

A Fox Sports beszámolója szerint a bíró emellett azt is megállapította, hogy a pénzügyi vizsgálatok során Devine nem volt együttműködő, ezért hoztak ilyen szigorú ítéletet. Amennyiben sikerül behajtani ezt a cseppet sem szerény összeget, az a hitelező bankokhoz és korábbi csapattagokhoz, valamint más, kölcsönt adó személyekhez fog kerülni.

- Reklám -

Könnyen kitalálható, hogy az istálló nem volt sikeres, a legjobb eredményük futamon egy 6. hely volt. Ugyanakkor mégsem tűntek el nyom nélkül a szériából, mivel náluk kezdte a pályafutását a később győzelmeket és/vagy dobogós helyeket jegyző Alex Bowman és Matt DiBenedetto.

Devine korábban a Burger King gyorsétterem-lánc partnereként üzemeltetett egységeket, és 2012-ben a Red Bull istállóját felvásárolva indította el saját csapatát a NASCAR Cup Series-ben. A Red Bull 2006-tól 2011-ig versenyzett itt.