szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCAREgyre biztosabb, hogy 2023-ban Chicago utcáin száguld majd a NASCAR

Egyre biztosabb, hogy 2023-ban Chicago utcáin száguld majd a NASCAR

- Hirdetés -

A NASCAR egyre közelebb kerül egy új chicagói utcai futam bejelentéséhez, amely a források szerint már 2023-ban a naptár része lenne.

Ez többek között annak is köszönhető, hogy a sorozat a médiajogokkal kapcsolatos tárgyalások felé haladva tovább szeretné frissíteni versenynaptárát.

- Hirdetés -

A NASCAR vezetői, köztük Steve Phelps elnök és Steve O’Donnell COO, a közelmúltban a médiának adott interjúkban utaltak arra, hogy a sorozat egy nagy változáson dolgozik a ’23-as Cup Series menetrendjében, és ez vélhetően a chicagói utcai futam lesz.

Februárban a Sports Business Journal információira hivatkozva már beszámoltunk róla, hogy a NASCAR továbbra is tárgyalásokat folytat Lori Lightfoot chicagói polgármesterrel, a Chicagói Sportbizottsággal és mást tisztviselőkkel egy utcai futamról.

- Hirdetés -

Az üzletet még nem ütötték nyélbe, de a források szerint összehangolt tárgyalások folynak, amelyek a jövő évi futam megrendezéséről szóló megállapodás irányába terelik a dolgokat.

A NASCAR már most kijelentette, hogy a cél az, hogy a nyár végéig bejelentsék a ’23-as menetrendet.

Az még nem világos, hogy valamelyik támogató sorozat — Xfinity és/vagy Truck — is része lenne-e a versenyhétvégének, illetve hogy melyik helyszín veszítene el futamot a chicagói esemény miatt.

A NASCAR azonban már elkezdett célozgatni arra, hogy nyitott lehet az országúti pálya elhagyására, és a Road America elnöke, Mike Kertscher nemrég azt mondta, hogy a wisconsini pályának még nincs megállapodása a NASCAR-ral a jövő évre.

Miután a NASCAR több éven át csak ugyanazokat a helyszíneken versenyzett, 2021-ben elkezdte felrázni a menetrendjét olyan pályákkal, mint a Circuit of the Americas és a Road America, ráadásul Bristolból is salakos pályát csinált.

Idén egy L.A. Coliseumban rendezett bemutatófutammal egészítették ki a programot.

A NASCAR igyekszik lenyűgözni a jelenlegi és a leendő műsorszolgáltatókat azzal, hogy megpróbálja megfogni a fiatalabb generációt, és az ehhez vezető úton szükséges a nagyvárosok közelében – vagy ebben az esetben a nagyváros szívében – rendezett futamok.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss