szerda, április 17, 2024

Szoros befutó és 1. helyről falba taszított szupersztár Daytonában

Dátum:

Megosztás:

Lezajlott a vasárnapi rajtsorrendet meghatározó két minifutam, az első a szoros befutóról, a második egy nagy balesetről maradt emlékezetes.

- Reklám -

A Daytona 500-ra két 60 körös kvalifikációs futammal döntötték el a rajtsorrendet, valamint azt, hogy a mezőnyben még kiadó helyeket kik kapják meg. Az első versenyt a címvédő Joey Logano nyerte 18 ezredmásodperccel megelőzve Christopher Bellt, így a 3. és az 5. rajtpozíció lesz az övék, az első sorból az egykörös sprintek két leggyorsabb pilótája, Alex Bowman és Kyle Larson indul majd.

- Reklám -

A versenyhét első nagy bukására a második futamig kellett várni, ennek fő áldozata az új csapathoz igazolt kétszeres bajnok volt. Kyle Busch az élen haladt, amikor hátulról megpöccintette Daniel Suarez, ettől elvesztette az irányítást és megrongálta a kocsiját, továbbá a mezőny hátsóbb részéből is magával rántott néhányakat.

- Reklám -

A második Duel győzelméért Aric Almirola, Austin Cindric és Todd Gilliland nagyott csatázott az utolsó körökben, többször oda-vissza előzték egymást, és végül Almirola nyert Cindric előtt, tehát ők a 4. és a 6. rajtpozícióból indulnak vasárnap. (Az első futam végeredménye a rajtrács páratlan helyeit adja a 3.-tól a 39.-ig, a másodiké pedig a páros helyeket a 4.-től a 40.-ig.)

A rajtrácson kiadó két helyet a harmadik számú NASCAR-liga (Truck Series) bajnoka, Zane Smith és az IndyCar-ból vendégként érkező Conor Daly kaparintotta meg. A rajt magyar idő szerint 20:30-kor lesz, a futam élőben követhető az ARENA4 különböző felületein.

A KVALIFIKÁCIÓS FUTAMOK VÉGEREDMÉNYE ÉS A RAJTSORREND A DAYTONA 500-RA