vasárnap, április 14, 2024

Byron a pole-ban, Wallace helyettese a 4. helyről rajtolhat

Dátum:

Megosztás:

Nem lesz jó estéje Bubba Wallace-nak hiszen az eltiltása miatt hozott John Hunter Nemechek gyors volt. Byron idén először pole-ban.

- Reklám -

A leggyorsabban azonban William Byron ért körbe a másfél mérföldes oválon, amivel megszerezte az idei első pole pozícióját.

- Reklám -

Összességében elmondható, hogy a Hendrick Motorsports versenyzői jól teljesítettek, hiszen Chase Elliott a 3., Kyle Larson pedig az 5. helyről rajtolhat majd.

Összességében elmondható, hogy a playoff szereplők jól szerepeltek. Kivételt képez Chase Briscoe és Ross Chastain, akik ebben a sorrendben a 19. és 20. helyet szerezték meg.

- Reklám -

A múlt heti futam győztese, Joey Logano a 17. helyről rajtol, de ő gyakorlatilag már csak a statisztikáját javíthatja, hiszen a legjobb négybe bekerült, oda pedig már nem visznek tovább playoff pontokat a versenyzők.

A top 10 egyébként Chevrolet-ék, Fordok és Toyoták színes tárházát hozta, hiszen a 5 Chevy, 2 Ford és 3 Toyota képviselte magát a kvalifikáció utolsó szakaszában.

A második helyről az a Christopher Bell fog rajtolni, akinek gyakorlatilag muszáj győznie a következő két versenyen, ha be akar kerülni a legjobb négybe. A top 10-be még Elliott, Nemechek, Larson, Ty Gibbs, Tyler Reddick, Christopher Buescher, Brad Keselowski és AJ Allmendinger fért be.

Ryan Blaney a 13, Denny Hamlin pedig a 14. helyről rajtolhat majd.

A verseny vasárnap lesz látható a Match4 televíziós csatornán, illetve az ARENA4+-on 20:30-tól.

VÉGEREDMÉNY