szerda, április 17, 2024

Busch vagy a JGR-nál marad, vagy VISSZAVONUL

Dátum:

Megosztás:

Kyle Busch nem idegeskedik jövője miatt, ami az M&M’s közelgő – 2022 végi – távozásával kérdésessé vált. Még akár vissza is vonulhat?

- Reklám -

Tavaly nyáron a Mars, Inc. arról tájékoztatta a Joe Gibbs Racinget, hogy a 2022-es szezon végén megszünteti a 18-as rajtszámú Toyota csapat szponzorálását – és teljesen elhagyja a NASCAR-t.

- Reklám -

A vállalat három évtizede van jelen a sportágban, és 2008 óta volt Gibbs partnere. Ez volt az az év, amikor Busch csatlakozott a csapathoz.

Az egyik Mars márka, az M&M’s, olyan versenyzőket szponzorált ezidő alatt a Cup Seriesben, mint Busch, Ken Schrader és Ernie Irvan. A 18-as autó elsődleges szponzora volt a márka az elmúlt jópár évben.

- Reklám -

Ha megtörténik, megtörténik” – mondta Busch az új szponzor szerződtetéséről. „Ha nem, akkor nem. Viszlát.

A búcsú egy lehetőség?

Kérdezd Joe Gibbst” – válaszolta szűkszavúan az újságírói kérdésre Busch.

A 2015-ös és 2019-es bajnok többéves szerződéshosszabbítást írt alá Gibbsszel 2019-re. Amikor nyilvánosságra került a Mars közelgő távozása, a csapat illetékesei azt mondták, hogy a kétszeres bajnok jövője a csapatnál biztos.

Ha nincs szponzor, akkor nincs autó. Ha nincs autó, akkor én sem tudok vezetni. Ennyi.

A kétszeres Cup Series bajnok, aki a múlt hétvégén Bristolban megszerezte pályafutása 60. győzelmét, nem hiszi, hogy lenne számára máshol hely, ha nem jönne létre új szponzori szerződés a Gibbs-szel.

Busch azonban nem tervezi, hogy visszavonul, vagy más sorozatban való versenyzéssel foglalkozik.

Ha nem jön össze semmi, akkor valószínűleg Brexton Busch (a szintén versenyzéssel foglalkozó fia – a szerk.) sofőrje leszek” – mondta a büszke apuka.