vasárnap, december 10, 2023

Briscoe: „Egyszerűen csak eldobtam”

Dátum:

Megosztás:

Chase Briscoe nem fél attól, hogy egy futam végén húzzon egy merészet a győzelemért, de idén már másodszor járt pórul vakmerő manőverével.

- Advertisement -

A vasárnap esti NASCAR Cup Series Charlotte 600-as versenyének hajrájában Briscoe a második helyről kezdte támadni a futamot akkor vezető Kyle Larsont. Két körrel a vége előtt Briscoe az 1-es kanyarba érve bedobta autóját Larson mellé, és egy darabig úgy tűnt, hogy megelőzheti, végül megpördült, ami miatt hosszabbítás következett. Larson ezt követően az első GWC-s újrarajtnál összetört, és a kilencedik helyen végzett, míg Briscoe a negyedik helyen ért célba.

- Advertisement -

Nyilvánvalóan nagyon rosszul szerepeltünk az elmúlt másfél hónapban, de most egy jó autóval rendelkeztünk, ami képes lett volna a győzelemre, és én egyszerűen csak eldobtam.” – mondta Briscoe. „Örülök, hogy legalább a negyedik helyre vissza tudtunk jönni.

Sajnálatos. Száz különböző dolog van, amit másképp csinálnék volna, ha újra megpróbálhatnám, de a versenyben egy pillanat az egész, én pedig hibáztam és túl messzire mentem.

- Advertisement -

Briscoe szerint nem vonható párhuzam a Bristolban látottakkal

Ez a manőver kísértetiesen hasonlított az áprilisi bristoli futamon látottakhoz, ahol Briscoe ugyanilyen agresszíven próbálta megelőzni az első futamgyőzelmére készülő Tyler Reddicket. Annak sajnos ütközés lett a vége, aminek köszönhetően Reddick csak a második helyet szerezte meg.

Biztos vagyok benne, hogy ugyanúgy nézett ki. Ez a manőver azonban teljesen más volt.” – mondta Briscoe.

Reddickkel szemben bepróbálkoztam, de nem volt lehetőségem ott tartani az autót, míg Kyle ellen tudtam, hogy nincs esélyem arra, hogy bedobva az autót megelőzzem és letisztázzam őt.

Ő sokkal korábban beleemelt, hogy a fal mellett menjen, így sokkal mélyebben tudtam menni. Az utolsó alkalommal, azt hiszem, kettővel a vége előtt úgy gondoltam, hogy ‘Nos, ez az utolsó esélyem, hogy megpróbáljak a bal hátuljához érni’, és bedobtam az autót, de amint belementem a kanyarba, megpördültem.

Bárcsak újra megpróbálhatnám az egészet. 110 százalékon mentem, de valószínűleg 95-ön kellett volna.

Az elhibázott manőver ellenére Birscoe 4. helye a legjobb, a márciusi phoenixi győzelme óta.

Nagyon büszke vagyok mindenkire az SHR-nél. Örülök, hogy vissza tudtunk jönni a negyedik helyre, de sokkal jobb autónk volt annál, hogy itt végezzünk.” – zárta gondolatait Briscoe.