back to top
hétfő, május 20, 2024

Brad Keselowski idei első pole-ját szerezte Texasban

Dátum:

Megosztás:

Brad Keselowski és az RFK Racing még nem áll készen arra, hogy lemondjon a címlapokról, múlt heti győzelmük után ugyanis pole-ban vannak.

- Reklám -

Egy héttel azután, hogy Chris Buescher megszerezte Brad Keselowski első győzelmét tulajdonosként, most ő maga vitte pole-ba csapata autóját – idén először.

- Reklám -

Ez az első pole-ja a 2019 óta, és a második pole-ja az RFK Racingnek ebben a szezonban, miután Buescher az elsőt Doverben szerezte.

Ez jó; nyerni akarunk, de valahol el kell kezdeni” – mondta Keselowski pályafutása 18. pole-járól. „Jó tesztünk volt a múlt héten Homesteadben; sokat tanultunk. Erre nagy szükségünk volt, mivel tudtuk alkalmazni a dolgokat itt, Texasban.

- Reklám -

Szóval, majd meglátjuk. A vasárnapi ötszáz mérföld egy kicsit más, mint a kvalifikáció, de az biztos, hogy remek kezdés ez számunkra.

Joey Logano bizonyította a Ford jó formáját, hiszen ő fog csatlakozni Keselowskihoz az első sorban. Mögülük William Byron indulhat majd a harmadik, Tyler Reddick pedig a negyedik helyről. A top 5-be még Michael McDowell fért be.

Chase Elliott a hatodik, Austin Dillon a hetedik, Denny Hamlin a nyolcadik, a futam tavalyi győztese, Kyle Larson a kilencedik, Daniel Suarez pedig a tizedik helyre kvalifikálta magát.

Az első forduló mindhárom futamát olyan pilóták nyerték, akik nem bajnokesélyesek, és ez a sorminta most is folytatódni látszik, hiszen hat rájátszásbeli versenyző indul majd a top 10-en kívülről.

Austin Cindric a 11., Ross Chastain a 12., Ryan Blaney a 14., Alex Bowman a 17., Christopher Bell a 22., Chase Briscoe pedig a 30. helyre kvalifikálta magát.

A múlt hétvégén a Bristol Motor Speedwayen aratott lenyűgöző győzelmét követően Chris Buescher a 13. helyről indul hazai pályáján.

Cody Ware nem teljesített kvalifikációs kört, miután az edzésen a hátsó egyenes belső falának ütközött. Ware jelentős sérülésekkel vitte autóját a garázsba, és az utolsó helyről indul.

Végeredmény