vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapNASCARAkár már 2023-ban versenyt rendezhet a NASCAR Chicago utcáin

Akár már 2023-ban versenyt rendezhet a NASCAR Chicago utcáin

- Hirdetés -

A Sports Business Journal információ szerint a széria tárgyalásokat folytat a chicagói városvezetéssel az utcai verseny megrendezéséről.

A NASCAR továbbra is tárgyalásokat folytat arról, hogy utcai versenyt hozzon Chicago-ba, és a cél az, hogy az eseményt először 2023-ban rendezzék meg.

- Hirdetés -

A SBJ úgy tudja, hogy a NASCAR aktív tárgyalásokat folytat a várossal, köztük Lori Lightfoot polgármesterrel a lehetőségről.

A Chicagói Sportbizottság ügyvezető igazgatója, Kara Bachman is érintett. Egy forrás az SBJ-nek elmondta, hogy a felek azon dolgoznak, hogy jövőre megrendezzék az eseményt, de a tárgyalások bonyolultak és még nincsenek előrehaladott fázisban.

- Hirdetés -

Ez azt jelenti, hogy nincs garancia arra, hogy egyáltalán lesz verseny Chicago-ban, de akár az is megtörténhet, hogy csak 2024-ben tartják majd az első eseményt.

A NASCAR régóta jelen volt a chicagói régióban, hiszen 2002 és 2019 között a várostól nagyjából egy órányi autóútra lévő Chicagoland Superspeedwayen rendeztek versenyeket.

A helyszínt azonban azóta bezárták, a NASCAR viszont szeretne visszatérni erre a fontos középnyugati piacra.

A verseny egy távoli külvárosból egy belvárosi központba költöztetése illeszkedne a NASCAR azon céljához, hogy több városi helyszínen kezdjenek el versenyezni.

Sok pályája hagyományosan vidéki területeken vagy külvárosokban található, ezért is kísérletezett a szervezet idén a Busch Clash-szel az L.A. Coliseumban. A NASCAR várhatóan még néhány hónapig nem fogja véglegesíteni a 2023-as versenynaptárat.

A chicagói “képzeletbeli” iRacing pálya 2021-ben jelent meg, és egy 2,2 mérföldes kör volt a Soldier Field mellett. a tényleges utcákat az iRacing technikája szkennelte be az eseményhez, és a NASCAR versenyzői egy meghívásos versenyen próbára is tehették magukat rajta.

 

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss