back to top
vasárnap, május 26, 2024

Akár már 2023-ban versenyt rendezhet a NASCAR Chicago utcáin

Dátum:

Megosztás:

A Sports Business Journal információ szerint a széria tárgyalásokat folytat a chicagói városvezetéssel az utcai verseny megrendezéséről.

- Reklám -

A NASCAR továbbra is tárgyalásokat folytat arról, hogy utcai versenyt hozzon Chicago-ba, és a cél az, hogy az eseményt először 2023-ban rendezzék meg.

- Reklám -

A SBJ úgy tudja, hogy a NASCAR aktív tárgyalásokat folytat a várossal, köztük Lori Lightfoot polgármesterrel a lehetőségről.

A Chicagói Sportbizottság ügyvezető igazgatója, Kara Bachman is érintett. Egy forrás az SBJ-nek elmondta, hogy a felek azon dolgoznak, hogy jövőre megrendezzék az eseményt, de a tárgyalások bonyolultak és még nincsenek előrehaladott fázisban.

- Reklám -

Ez azt jelenti, hogy nincs garancia arra, hogy egyáltalán lesz verseny Chicago-ban, de akár az is megtörténhet, hogy csak 2024-ben tartják majd az első eseményt.

A NASCAR régóta jelen volt a chicagói régióban, hiszen 2002 és 2019 között a várostól nagyjából egy órányi autóútra lévő Chicagoland Superspeedwayen rendeztek versenyeket.

A helyszínt azonban azóta bezárták, a NASCAR viszont szeretne visszatérni erre a fontos középnyugati piacra.

A verseny egy távoli külvárosból egy belvárosi központba költöztetése illeszkedne a NASCAR azon céljához, hogy több városi helyszínen kezdjenek el versenyezni.

Sok pályája hagyományosan vidéki területeken vagy külvárosokban található, ezért is kísérletezett a szervezet idén a Busch Clash-szel az L.A. Coliseumban. A NASCAR várhatóan még néhány hónapig nem fogja véglegesíteni a 2023-as versenynaptárat.

A chicagói „képzeletbeli” iRacing pálya 2021-ben jelent meg, és egy 2,2 mérföldes kör volt a Soldier Field mellett. a tényleges utcákat az iRacing technikája szkennelte be az eseményhez, és a NASCAR versenyzői egy meghívásos versenyen próbára is tehették magukat rajta.