szombat, május 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
KezdőlapNASCARA Toyota főnöke szerint ellopták Edwardstól a bajnoki címet

A Toyota főnöke szerint ellopták Edwardstól a bajnoki címet

- Hirdetés -

Carl Edwards bár ott volt a Hírességek Csarnoka jelöltjei között, azonban nem került be. A Toyota főnöke szerint a NASCAR a hibás.

Vajon a Toyota panaszáradata miatt változtatott a NASCAR a 2010-es években a a törmelék miatti sárga zászlók belengetésének módján? David Wilson, a Toyota Racing Development vezetője szerint igen.

- Hirdetés -

Wilson az Athleticnek elmondta, hogy a Toyota a 2016-os homesteadi szezonzáró után a NASCAR-hoz fordult, hogy panaszt tegyen a futam közbeni késői – szerintük fantom – sárga zászló miatt, ami tönkretette Edwards bajnoki esélyeit.

A Joe Gibbs Racing versenyzője, Carl Edwards 15 körrel a vége előtt kényelmes előnyben volt bajnoki riválisaival szemben, amikor Dylan Lupton autójáról leszakadt egy féktárcsa darabja.

- Hirdetés -

Bár az esetet hivatalosan balesetnek minősítették, Lupton autója nem ütközött a falnak, és könnyedén kiért a boxutcába.

Edwards és Joey Logano összeütközött az ezt követő újraindításnál, és Edwards esélyei az első és egyetlen Cup Series bajnoki címére elszálltak.

Jimmie Johnson megnyerte a versenyt – és hetedik bajnoki címét – míg Edwards a holtszezonban hirtelen visszavonult, és azóta sem tért vissza a NASCAR-ba.

A mai napig kísért a 2016-os Homestead és Carl Edwards bajnoki címének elvesztése. Az volt az ő bajnoksága, nyugodtan vezetett, de belengettek egy teljesen vállalhatatlan sárga zászlót, hogy legyen show a végén” – mondta David Wilson, a Toyota főnöke.

Wilson hozzátette, hogy biztos benne, ők változtatták meg a sportág történelmét.

Felháborodtunk az egészen. És azt hiszem, ha egy grafikonon megrajzolnánk a sportág szabályozásának változását a verseny során, akkor azt visszavezethetnénk erre az egyetlen eseményre.

Ha a NASCAR nem dobta be sárga zászlót, akkor Edwards valószínűleg 2016 bajnoka lenne, és potenciálisan még mindig a Cup Seriesben versenyezne.

Ehelyett Edwardsnak nincs bajnoki címe a Cup Seriesben, és valószínűleg emiatt nem fog soha bekerülni a NASCAR Hall of Fame-be.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss