hétfő, február 26, 2024

A Red Bull F1-es főszponzora is bepróbálkozott Kyle Busch-nál

Dátum:

Megosztás:

A legfrissebb pletykák szerint az Oracle közel állt ahhoz, hogy Kyle Busch szponzora legyen 2023-ban, de az utolsó pillanatban kihátrált.

- Reklám -

Az Oracle 2022-ben lett a Red Bull Racing Forma-1-es csapatának főszponzora, és majdnem egy másik nagy autósportos kategóriába is beugrottak.

- Reklám -

Köztudomású, hogy a Kyle Busch és a Joe Gibbs Racing 18-as csapatának jelenlegi főszponzora, az M&M’s 2022 végén kiszáll a sportágból, így Busch szponzori szerződés nélkül marad 2023-ra.

Ez azt is jelenti, hogy a kétszeres bajnok saccolt 14 millió dollár/éves fizetésének nagy részét egy új szponzornak kell állnia, amely összeg eddig mindenkit eltántorított a szerződés lehetőségétől.

- Reklám -

Ezen felül persze a csapatnak is busás összeget kell kifizetni, ami az M&M’s esetében évi 25 millió dollárt jelentett összesen – amiben benne volt Busch fizetése is.

A Red Bull öt éves szerződést írt alá év elején az Oracle informatikai céggel, amely időszak alatt sajtóértesülések szerint 300 milliót fognak fizetni a Bikáknak.

Ez évi 60 milliót jelent, amely bőven meghaladja a 18-as csapat 25 millió dolláros szponzorációs összegét, összesen viszont már 85 millió dollárt jelentene csak az autósportos szponzorációkra éves szinten.

Kyle Busch jövője azért is van veszélyben, mert a 2023-as szponzorációs büdzsék a legtöbb nagy cégnél már fixálva vannak, hiszen 2022 augusztusát írjuk.

Buschnak két lehetősége van: az egyik az, hogy a Toyota úgy dönt, saját zsebéből kifizeti a 2023-as versenyeztetését, erre azonban már valószínűleg sor került volna ha így döntött volna a japán gyártó.

Ráadásul a Toyota már így is óriási összegeket fizet ki mind a Joe Gibbs Racingnek, mind Kyle Busch saját csapatának, a Kyle Busch Motorsportnak.

A másik lehetőség, hogy a NASCAR egyik legmegosztóbb, de legsikeresebb versenyzője lemond fizetési igényeinek egy részéről, és marad jelenlegi csapatánál a Joe Gibbs Racingnél.