back to top
kedd, május 21, 2024

A kigyulladt autója ellenére is top 10-es lett Chris Buescher

Dátum:

Megosztás:

Tűz, füst, 3 kör hátrány, óriási meleg, de még így is top 10. Ez volt Chris Buescher vasárnapi versenye Indanapolisban.

- Reklám -

Chris Buescher nem úgy nézett ki, mint egy olyan versenyző, aki a top 10-ben végzett vasárnap. Egy hűvös törülközővel tisztította le az arcáról a csöpögő izzadtságot, az overallját pedig a tűzoltókészülék habjának maradványai látszottak az indianapolisi verseny végén.

- Reklám -

Buescher a 13. körben állt ki a boxba, amikor autóját hirtelen lángok és füst borította el. Miután eloltották a tüzet, a csapat mindent megtett, hogy kifújja a pilótafülkéből a füstöt, miközben Buescher küzdött a látással és a légzéssel.

Nem adtam fel. Ez a csapat ma túl jó versenyautót adott nekem ahhoz, hogy hagyjam, hogy valaki hülyesége ilyen korán kiüssön minket” – mondta Buescher arról, hogy Bubba Wallace ütközése miatt majdnem vége lett a napjának.

- Reklám -

Nem fogom szokásommá tenni, hogy a lángoló autókban maradjak, de dicséret illeti ezt a csapatot, amiért ilyen jó versenyautót hoztak.

Az 1-es kanyarban nekemjöttek, kiütötték a kipufogót és a rocker boxot (A kipufogót keretező doboz – a szerk.), az autó pedig kigyulladt ami nem volt ideális.

Wallace elmondta, hogy bocsánatot kért Bueschertől az ütközés miatt.

Azt hittem, hogy eltaláltam a fékezési pontomat, de a következő pillanatban mégis azt vettem észre, hogy átrepülök a kanyaron” – mondta Wallace. „Nem tudom, hogy a második körben a gumik állapota és a zöld pálya miatt volt-e, de bocsánatot kértem.

Buescher három kört veszített, amíg a boxutcában ült, hogy a tüzet, amely az autó belsejében, az ajtóban keletkezett, kezeljék.

Ismétlem, a csapat jó munkát végzett, és minimális időt vesztettünk, majd ahogy mentünk tovább, a látási viszonyok sokkal jobbak lettek” – mondta Buescher.

Szóval összességében nem volt egy kellemes nap, de végül egy top 10-es helyezést értünk el, szóval büszke vagyok rájuk.