back to top
vasárnap, június 23, 2024

Reddick túlélte az indianapolisi káoszt, és dominánsan nyert

Dátum:

Megosztás:

Nem volt kétséges, hogy Tyler Reddick volt a leggyorsabb egész hétvégén. A harmadéves versenyző ezt ki is használta és nyert.

- Reklám -

Több, a futam végén történt sárga zászló, és újraindítás megkérdőjelezte a sorsát, de Reddick nem hagyta magát, és megszerezte pályafutása második NASCAR Cup Series győzelmét – méghozzá hosszabbításban.

- Reklám -

A pole mellett a 86 körből 38-at vezetett a győzelemhez vezető úton.

A 77. körben érkezett az első sárga, miután Christopher Bell 20-as rajtszámú Toyotájának jobb első gumija szétrobbant, és törmelékek kerültek a pályára.

- Reklám -

Az ezt követő újraindítás káoszt hozott magával. Chase Elliott az 1-es kanyar kijáratánál egy lökésnek köszönhetően megpördült a második helyről, és elkapta a Hendrick Motorsports csapattársát, William Byront.

Ugyanebben a kanyarban Chase Briscoe és Kyle Busch összeütközött és mindketten megpördültek. Három kanyarral később Erik Jones, Martin Truex Jr. és Austin Dillon ütközött a 4-es kanyarban, aminek következtében a 3-as számú autó a kavicságyban ragadt, ami újabb sárgát, és hosszabbítást eredményezett.

A hosszabbításban Reddick az első sorból indult újra AJ Allmendinger mellett, aki tavaly megnyerte a versenyt, szombaton pedig az Xfinity Seriesben aratott itt győzelmet.

Ross Chastain Fernando Alonsói szintekre emelte a taktikát, és a t1-ben a szervízutat használva az első helyre jött fel a negyedikről.

Reddicket azonban ez sem ingatta meg, és a 13-as kanyarban kívülről megelőzte Chastain-t, és megszerezte ide, és karrierje második győzelmét. Chastain a második helyen haladt át a célvonalon, de a NASCAR végül megbüntette, és a 27. helyre sorolta.

Reddick egyike volt azon kevés autóknak, amelyek egész nap elkerülték a szerencsétlenséget az Indianapolis Motor Speedwayen. Egész nap pörögtek forogtak az autók, többek között olyan ászok is hibáztak, mint Chase Elliott és Denny Hamlin.

Reddick nagy napján Larson rommá törte az autóját

A nap legsúlyosabb balesete mégis a 61. körben történt, amikor Kyle Larson elvesztette a fékét az első szakasz végén.

Az 5-ös rajtszámú autó irányíthatatlan csapódott bele Ty Dillon gépébe, és mindkét gép csúnyán összetört. Bár a versenyzőket megrázta az eset, mindketten épen szálltak ki az autóból.

Chastain büntetése után Austin Cindric a második helyen végzett, míg a harmadik és negyedik helyen a szintén újonc Harrison Burton és Todd Gilliland is karrierje legjobb eredményét érte el. Az top 5-öt Bubba Wallace zárta.

Joey Logano, Allmendinger, Michael McDowell, Cole Custer és Chris Buescher egészítette ki a top 10-et.