vasárnap, április 14, 2024

A Daytona 500 győztese KAOTIKUS versenyre számít Talladegában

Dátum:

Megosztás:

Austin Cindric daytonai győzelmével nagy lépést tett a rájátszás felé, és éppen ezért tudja, a hétvégén mások is erre fognak pályázni.

- Reklám -

Austin Cindric újoncszezonja nem is kezdődhetett volna jobban, hiszen élete első teljes szezonját győzelemmel kezdte, a Daytona 500-on.

- Reklám -

Ez gyakorlatilag bebiztosította neki a rájátszásban való helyet, éppen ezért jól tudja, hogy itt Talladegában minden olyan versenyző, akinek alapvetően kevés esélye lenne erre, mindent egy lapra feltéve fog menni.

Sokan vannak a mezőnyben, akik nagyon akarnak egy győzelmet, mert úgy látják, hogy csak így juthatnak be a rájátszásba” – magyarázta Cindric.

- Reklám -

Csak egy srác van, aki több győzelemmel rendelkezik, szóval ebből a szempontból úgy látom, hogy a kétségbeesett versenyzési stílus lesz úrrá sokakon.

Persze én sem fogom hagyni magam. Nyilvánvalóan mindenkinek megvan a saját motivációja, hogy megnyerje a versenyt. Nyilván valóan Talladega más, mint Daytona, ettől függetlenül alig várom, hogy az ott tanultakra építhessek.

Cindric idei szezonbeli daytonai sikere és a Team Penske elmúlt években a superspeedwayeken mutatott erős tempója a csapat összes versenyzőjét favorittá teszik.

Kíváncsi vagyok, hogy hova kvalifikáljuk magunkat, és milyen előnyünk származik majd abból, hogy régebb óta ismerjük az autókat, mint Daytonában” – mondta a Daytona 500 győztese.

Messzinek tűnik már Cindric-nek a szezon eleji a Daytona 500 győzelem
Messzinek tűnik már Cindric-nek a szezon eleji a Daytona 500 győzelem Fotó: Chris Graythen/Getty Images/NASCAR Media

Cindric szezonja olyan, mint bármelyik újoncé

Az újoncok szezonja általában tele van hullámvölgyekkel és ez alól Cindric sem volt kivétel.

Bár az évet győzelemmel kezdte, csak egy versenyen vezetett kört – a Circuit of the Americas-on, ahol az egyetlen top 10-es helyezését szerezte (nyolcadik). A sorozat pontversenyében továbbra is a 14. helyen áll.

Vannak jobb napok, és vannak rosszabb napok” – mondta Cindric. „Azt hiszem, hogy jól jártam, hogy az új autóval tehetem meg az újonc szezonomat, mert sokan evezünk ugyanabban a hajóban.

Vannak napok, amikor a 20. helyért versenyzek Martin Truex Jr.-al. Ez a srác egy Cup bajnok, és a mezőny egyik leggyorsabb versenyzője.

Ő úgy ment neki az évnek, hogy benne lesz a bajnoki címért folytatott küzdelemben. Tavaly nagyon-nagyon közel volt ahhoz, hogy megnyerje a bajnokságot, és még neki is vannak rossz napjai, mert ő is tanulja a Next Gen-t.

Mindenkinek vannak hullámvölgyei, és ezért érzem úgy, hogy nem szabad egy rosszabb eredmény miatt lehajtani a fejünket. Ezért vannak minden hétvégén új győzteseink.

Ez egy kihívás, az biztos. Csak arról van szó, hogy minimalizáljuk ezeket a rossz napokat, tanuljunk belőlük, és fejlődjünk, hogy a következő nap jobb legyen.