kedd, április 30, 2024

2023-tól jöhetnek az esős ovál versenyek a NASCAR-ban

Dátum:

Megosztás:

Az eső régóta borsot tör a NASCAR orra alá az oválversenyeken. Ez jövőre megváltozhat az új esőcsomaggal melyet bevethetnek.

- Reklám -

A NASCAR megoldásokat keresett a versenyek eső miatti csúsztatásának elkerülésére. A paddockban lévő több forrás szerint a sorozat azt tervezi, hogy jövőre egy esőgumikkal ellátott csomagot vezet be néhány rövid oválon – írja a volt NASCAR mérnökből lett újságíró, Bozi Tatarevic.

- Reklám -

Az épített pályákon használt csomaghoz hasonlóan ez is tartalmazni fog ablaktörlőt, a kerekek mögötti sárvédőket, lámpát az autó hátulján, és természetesen Goodyear esőgumikat.

A NASCAR Next Gen autó debütálása előtt már szóba kerültek és tesztelték a esőgumikat gumikat. A legfrissebb információk szerint ez már 2023-ban létre is jöhet.

- Reklám -

A rövid oválpályák között, amelyeken valószínűleg elérhető lesz ez csomag, olyan helyek szerepelnek, mint a Martinsville Speedway és a Phoenix Raceway, valamint olyanok is, mint a New Hampshire Motor Speedway.

Nagy esőben persze így sem tud majd futamot rendezni a NASCAR, azonban kisebb esőben már alkalmasak lesznek ezek az autók, és gumik a versenyzésre. Ez egy új taktikai elemet is behozhat majd, hiszen a pálya felszáradásával nagy előnybe kerülhet aki minél korábban felteszi majd a slick gumikat.

Ez több szempontból is előnyösnek tűnik a NASCAR számára, mivel így kevesebb időt veszíthetnek a televíziós közvetítésben, és hamarabb el tudják kezdeni a versenyt az eső miatt bekövetkező késések után.

A NASCAR egyelőre nem reagált a hírre.