szombat, május 28, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
KezdőlapNASCAR100. versenyére készül Johnson és Larson csapatfőnöke

100. versenyére készül Johnson és Larson csapatfőnöke

- Hirdetés -

Egy jelentős mérföldkőhöz érkezett Cliff Daniels, Kyle Larson és a Hendrick Motorsports 5-ös számú autójának crew chief-je.

A hétvégi Kansas Speedway-i Cup versenyen való részvétellel Daniels a 100. futamát fogja teljesíteni csapatfőnökként a NASCAR első számú sorozatában – írja a SpeedwayMedia.

- Hirdetés -

Miután 2013-ban és 2014-ben a Stewart-Haas Racing és a háromszoros NASCAR Cup Series bajnok Tony Stewart versenymérnökeként dolgozott, Daniels a Hendrick Motorsportshoz csatlakozott, és a hatszoros bajnok Jimmie Johnson által vezetett No. 48-as Chevrolet csapat versenymérnökeként dolgozott.

A következő három szezonban Daniels hozzájárult ahhoz, hogy Johnson 13 futamot nyerjen, és 2016-ban megnyerje a NASCAR Cup Series bajnoki címet, amely Johnson rekordot jelentő hetedik bajnoki címe volt pályafutása során.

- Hirdetés -

Daniels a 2019-es szezon közepén lett Jimmie Johnson crew chief-je és a az utóbbi években versenyző eredményein és sebességén egyből megmutatkoztak a javulás jelei.

Johnson és új csapatfőnöke emellett többször is harcolt a győzelemért, és még egy utolsó hajráként a hétszeres bajnok karrierjének utolsó versenyén 5. lett.

Cliff Daniels-t 2021-ben a Kyle Larson által vezetett 5. számú Chevrolet Camaro ZL1 1LE csapat csapatfőnökévé nevezték ki és a sikerek onnantól kezdve ömlöttek a duó ölébe.

A 2021-es szezon negyedik futamán a páros megszerezte szezonbeli első NASCAR győzelmét, amikor Larson márciusban fölényes győzelmet aratott a Las Vegas Motor Speedwayen.

Tizenegy futammal és négy második helyezéssel később Daniels és Larson történelmi győzelmet aratott a Hendrick Motorsports számára a Coca-Cola 600-as versenyen a Charlotte Motor Speedwayen, amivel a HMS minden idők legsikeresebb csapata lett.

A phoenixi döntő verseny során Daniels és Larson megszerezte első bajnoki címét a NASCAR Cup Series-ben, miután Larson nyert, és ezzel megszerezte szezonbeli 10. győzelmét, valamint a Hendrick Motorsports 14. bajnoki címét.

Az eddigi 99 Cup szereplése során Daniels egy bajnoki címet, 11 győzelmet, három pole-t, 30 top 5-ös és 46 top 10-es eredményt ért el.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss