péntek, április 19, 2024

VIDEÓ: MEGDÖBBENTŐ fedélzeti kamerás felvételek az Indy 500 edzésről

Dátum:

Megosztás:

Incidensekkel tűzdelt volt az Indy 500 első edzése, melyet magyar idő szerint szerda délután tartottak Indianapolisban.

- Reklám -

Az első érdekes eset Alexander Rossi-é volt, aki megpördült a boxkijáraton, azonban ő még egyenesbe tudta állítani autóját.

- Reklám -

Nem járt ennyire szerencsésen Hélio Castroneves, akinek a 06-os Meyer Shank Racing autója kipördült, és a falban kötött ki.

- Reklám -

A csapat megerősítette, hogy az autót ért sérülések nem súlyosak, de a címvédőnek ki kell hagynia a csütörtöki tesztnapot.

A nap legnagyobb „Mi lett volna ha” esete Colton Herta és Will Power között történt.

Will Power szintén megcsúszott a pit kijáraton, azonban ő nem csapódott fel annyira, mint 2021-es Indy 500 győztese. A baj az volt, hogy pont megcsípte az ívet, és mögötte érkeztek autók.

Herta fantasztikus reakcióidővel elrántotta a kormányt, így nem lett nagyobb baj, viszont ő így érintette a külső falat, ami miatt végül megsérült az autója.

A veszély még ekkor sem múlt el, hiszen hátulról érkezett Marcus Ericsson, aki épphogy ki tudta kerülni az előtte keresztben csúszó Hertát.

Korábban már írtunk Castroneves, Herta, és Power nyilatkozatáról, azonban az éjszakai órákban kikerültek fedélzeti kamerás felvételek is az esetekről.

Megdöbbentő felvételek az Indy 500 teszt első napjáról

Will Power ezt mondta: „A sofőrök legrosszabb rémálma, ha a pit roadról a 350 km/h-val érkező mezőny elé csúszol vissza tehetetlenül. Nem volt semmi előjele. Örülök, hogy senki sem sérült meg.

Colton Herta szerint Will Power jön neki egy sörrel.

Végül lássuk Marcus Ericsson kamerájából a történéseket. A svéd versenyző kommentjeit nem kell lefordítanunk.

A napot korábban befejezték, és a mezőny egyik legtapasztaltabb versenyzője, Tony Kanaan egyetértett a döntéssel.

A nap elején azt hittem, hogy a hideg, és a gumi nélküli aszfalt miatt ennyire csúszós a pálya” – mondta a 2013-as Indy 500 győztese.

A pályával nincs gond, az pit roaddal viszont baj van. Szóval szerintem ez a helyes döntés. Nem tudom, mi lesz a megoldás holnapra, de nyilvánvalóan ez egy kicsit aggasztó.