back to top
csütörtök, június 20, 2024

Új verzió jön a sokak által bepanaszolt Aeroscreenből

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar 2024-re az Aeroscreen második verzióját fejleszti. Ha minden jól megy, akkor jelentős súlyt faragnak le a versenyzőt védő eszközből.

- Reklám -

A 2020-ban bevezetett, a Red Bull Advanced Technologies által tervezett és a Pankl, a PPG és a Dallara együttműködésében készült rendszer kb. 25 kilogrammot nyom.

- Reklám -

A titán glóriához kifejlesztett új additív gyártási eljárások révén Pankl arra számít, hogy ezt a 25 kilót 7 kilóra tudja csökkenteni.

Az Aeroscreen 2.0 súlycsökkenése segíthet majd ellensúlyozni a 2024-ben érkező új hibrid motorcsomaggal járó súlynövekedést.

- Reklám -

Amikor a Red Bull kifejlesztette az első verziót, amit jelenleg is használunk, a 2-es fázisú változat már a munkálatok alatt volt” – mondta Jay Frye, az IndyCar elnöke a RACER-nek.

Ez is a terv része volt. Külsőleg ugyanúgy fog kinézni, belül pedig a Pankl-darab egy méhsejt-típusú konfigurációból fog készülni, ami akár 50 százalékkal csökkenti a súlyt a jelenlegihez képest. Mesés munkát végeznek. A technológia elképesztő.

A 2024-es Aeroscreennek az ütközés esetén ugyanazt azt a becsapódási erőt kell majd elviselnie, mint az eredeti modellnek.

Biztonsági szempontból nem fog változni a teherbíró képesség” – mondta Frye. „Eljutottunk egy bizonyos pontig, és megálltunk, amikor elértük a kívánt határértéket, de valószínűleg tovább is mehettünk volna.

Az Aeroscreennel kapcsolatos sürgetőbb kérdés a heves esőzések kezelésére szolgáló megoldás megtalálása.

A közelmúltban megrendezett Indy GP után – ahol számos versenyző azt mondta, hogy nem látott át rendesen az eszközön -, Frye elmondta, hogy a sorozat rögtön az esemény után elkezdett adatokat és visszajelzéseket gyűjteni a csapatoktól.

Még soha nem volt alkalmunk ilyen tesztnek alávetni az Aeroscreen-t. Ez egy hatalmas teszt volt, amely megmutatta nekünk, hogy mit tud ilyen körülmények között.

Úgy gondoljuk, hogy átment a teszten? Abszolút. Ez jó. De meg kell néznünk, hogy min tudunk majd javítani. Ez olyan, mint amikor a hőséggel foglalkoztunk, amikor megjelent, és megkérdeztük a csapatokat, hogy mit tesznek a hőség kezelése érdekében.”