back to top
péntek, június 21, 2024

Sato szerint csapata remekül felkészült az Indy 500-ra

Dátum:

Megosztás:

A kétszeres Indy 500-győztes Takuma Sato a legjobb időt érte el az Indy 500 első edzésnapján, és úgy véli, a Dale Coyne Racing kiváló munkát végzett a holtszezonban.

- Reklám -

Dale Coyne Racing csapatának remek történelme van gyors autókkal az Indianapolis Motor Speedway környékén, de Sato az első olyan versenyző, aki úgy érkezett az alakulathoz, hogy már diadalmaskodott a Memorial Day Weekend klasszikus versenyén, és ezért tudja, hogy mi kell ahhoz, hogy ott sikeres legyen.

- Reklám -

Sato a második leggyorsabb volt az IndyCar áprilisi itteni tesztjén, és az élen zárta az első edzésnapot, az utolsó pillanatban túlszárnyalta Scott Dixon korábban elért sebességét, és azt a tempót is, amelyet a reggeli kedvezőbb körülmények között ért el.

Nem indult jól a nap

Bár Sato gyorsan elismerte, hogy idejét, ahogy Dixon is a sajátját, egy több autóból álló csoport miatt keletkezett szélárnyéknak köszönhette, ennek ellenére biztos volt abban, hogy a Dale Coyne Racing autója gyors volt. Ez egyúttal figyelemre méltó javulás is volt a délelőtti kétórás edzés után, amelyen az akkor még elégedetlen Sato mindössze négy kört futott, mielőtt a csapat visszament a Gasoline Alley-re, hogy átgondolja az aero beállításokat.

- Reklám -

Scott egész nap a legjobb időket autózta, csak az utolsó körben volt egy nagyobb szélárnyékunk, de azt hiszem, hogy elégedett vagyok. Ha bárki új gumikon van, akkor képes lehet erre, de elég boldog vagyok amiatt, ahogy ment.” – mondta Takuma Sato

Hogy őszinte legyek, a reggel nem volt olyan sima, mint szerettük volna. Vissza kellett mennünk a garázsba, és egy csomó mindent ellenőriztünk, mert volt néhány dolog, amivel nem voltunk túl elégedettek. Végül délutánra elég gyorsak lettünk, sikerült változtatnunk a sebességünkön, jó tempót mentünk, és egyre jobban éreztük magunkat.

Ez a #51-es autó, nagyon boldog, és úgy tűnik, hogy a #18-as autó (az újonc csapattárs David Malukasé) is nagyon boldog, szóval úgy gondolom, hogy a Dale Coyne Racing nagyszerű felkészülést végzett az autókkal a tél folyamán.

Malukas is elégedett

A tavalyi Indy Lights-bajnokság második helyezettje a napot összességében hetedikként zárta, és a szélárnyék nélkül futott idők közül az ötödik leggyorsabb volt az övé.

David Malukas
David Malukas az első edzésen | Fotó: Penske Entertainment: Chris Owens

Úgy kezdtem a napot, hogy próbáltam fokozatosan belerázódni, és megszoktam az érzést – lassan haladtam. A délutáni edzésen próbáltuk megtalálni az egyensúlyt – szélrányék nélküli körök és más autók követése közben is. Az autó nagyon jól kezelhető volt, és nagyon gyorsnak tűnt, szóval nagyon izgatottan várom, hogy folytassuk a hét hátralévő részét.” – mondta az újonc David Malukas.

Sok videót megnéztem, és ő (Sato) folyamatosan ad tippeket és motivál is, különösen a szombati verseny után éreztem ezt. Gratulált nekem, azt mondta, hogy ez egy nagyon kemény verseny volt. Nem szeretnék más csapattársat, különösen az újonc évemre. Takuma nagyon segítőkész.

Sato a maga részéről úgy véli, hogy Malukas kivette a részét a fejlesztésből is.

Nyilvánvalóan ő (Malukas) egy újonc pilóta, tapasztalatlan az 500-on, szóval nincs meg az a luxus, hogy egy Scott vagy Andretti legyen nálunk” – folytatta Sato

De legalább én ott voltam és tudom, hogy mit kell tennem, David pedig gyorsan felzárkózott. Nagyon boldog vagyok, hogy együtt dolgozunk … a következő napok rendkívül fontosak lesznek … A verseny nagyon más lesz, szóval sokat kell addig tanulnunk.