vasárnap, április 14, 2024

Megszakadt Rossi nyeretlenségi sorozata, ő nyert Indianapolisban

Dátum:

Megosztás:

Rossi, aki 49 futam óta nem nyert, a verseny második felében dominált, Will Power pedig átvette az első helyet a bajnoki pontversenyben.

- Reklám -

Alexander Rossi csak tette a dolgát, és várt. Várta, hogy a szerencséje megváltozzon, hogy minden újra összeálljon. Vasárnap, az Indianapolis Motor Speedway épített pályáján a várakozásnak vége lett.

- Reklám -

Az Andretti Autosport pilótája 49 futam óta nem állt a victory lane-re, és ezt az ünneplése is tükrözte.

Huh… micsoda megkönnyebbülés. Annyira sok minden ment félre olyan sokszor… Persze együttérzek Coltonnal, de egyszerűen csak boldog vagyok, hogy végre nyertem. Végre a szerencse a mi oldalunkon állt” – mondta érzelmesen Rossi.

- Reklám -

Ahogy Rossi is elmondta, óriási csalódás érte Colton Hertát, aki a verseny első felében magabiztosan vezetett, azonban a verseny közepén egy mechanikai meghibásodás miatt az élről kellett kiállnia.

Mögötte Christian Lundgaard a 2022-es IndyCar-szezon legjobb újonc teljesítményét nyújtotta, és a második helyen végzett, ami az első dobogós helyezése volt a sorozatban.

A dán, aki csendesen, egyenletes helyezéseket produkált a Rahal Letterman Lanigan számára, egy újabb minőségi futamot teljesített.

A 3-4-5. helyen a Team Penske versenyzői, Will Power, Scott McLaughlin és Josef Newgarden futottak be, akiknek minden bizonnyal úgy tűnt, hogy győzelemre alkalmas autójuk van, de valahogy soha nem tudták megragadni a lehetőséget.

A Chip Ganassi Racing versenyzői, Scott Dixon és Marcus Ericsson számára a potmentés volt a legfontosabb, ami nagyjából sikerült is. Előbbi a nyolcadik, utóbbi a 11. helyen végzett Indianapolisban.

A McLarennél beigazolódott az, amitől a versenyzők féltek. A remek időmérős teljesítményt nem sikerült jó versenytempóra váltani. Felix Rosenqvist a 9., Pato O’Ward pedig csak a 12. lett.