back to top
péntek, június 21, 2024

Rinus VeeKay marad a helyén, ő nem igazol a McLarenhez

Dátum:

Megosztás:

Az IndyCar legmagasabban jegyzett szabadügynöke marad jelenlegi csapatánál, mivel Rinus VeeKay szerződést hosszabbított az ECR-nál.

- Reklám -

A 21 éves holland tehetség Ed Carpenter és Conor Daly csapattársaként marad a 21-es számú ECR Chevyben – az egyetlen autóban és abban a csapatban, amelyben az IndyCarhoz való 2020-as csatlakozása óta versenyez.

- Reklám -

Az utóbbi idők szerződéses tapasztalataiból kiindulva kétfaktoros autentikációt kapott a bejelentés, hiszen a közlemény után Rinus VeeKay saját twitteren erősített meg, hogy valóban szerződést hosszabbított.

Nagyon izgatott vagyok, hogy az Ed Carpenter Racinggel kezdhetem meg az NTT IndyCar Series-ben töltött negyedik évemet” – mondta VeeKay.

- Reklám -

Ed Carpenter lehetőséget adott nekem, hogy a csapatnál versenyezhessek, amikor az Indy Lightsból jöttem, és azóta is hagyta, hogy megmutassam a tehetségemet egy IndyCarban.

Az ECR-nél nagyszerű a folyamatosság – alig volt változás az itt töltött időm alatt, és nagyon jó, hogy mindig ugyanaz a csapat vesz körül. Minden szezonban egyre jobbak vagyunk, és Todd Ault és a BitNile támogatásával valóban előreléphetünk 2023 felé haladva.

Bár VeeKayről köztudott, hogy több csapat érdeklődését is felkeltette – többek között a McLarenét is – amikor belépett szerződése utolsó évébe, a lehetőségek széles skálája kezdett szűkülni, mivel néhány magasabban rangsorolt csapat más irányba indult, hogy betöltse a megüresedett helyét.

VeeKay 2021-ben IndyCar-futamgyőztes lett az indianapolisi épített pályán, és két pole pozíciót illetve négy dobogós helyezést tett hozzá az egyre növekvő eredménylistájához.

VeeKay jelenleg 282 ponttal a 11. helyen áll a bajnoki pontversenyben, de a hátralévő négy futamon egy erős szerepléssel könnyen beugorhat a top 10-be.