hétfő, augusztus 15, 2022
INDY - 🇨🇦 Toronto
INDY - 🇺🇸 Iowa 1
INDY - 🇺🇸 Iowa 2
INDY - 🇺🇸 Indy Road Course
INDY - 🇺🇸 Nashville
INDY - 🇺🇸 Gateway
NASCAR – 🇺🇸 New Hampshire
NASCAR - 🇺🇸 Pocono
NASCAR - 🇺🇸 Indianapolis
NASCAR - 🇺🇸 Michigan
NASCAR - 🇺🇸 Richmond
NASCAR - 🇺🇸 Watkins Glen
IMSA - 🇺🇸 Virginia Intl. Raceway
KezdőlapIndyCarRinus VeeKay marad a helyén, ő nem igazol a McLarenhez

Rinus VeeKay marad a helyén, ő nem igazol a McLarenhez

- Hirdetés -

Az IndyCar legmagasabban jegyzett szabadügynöke marad jelenlegi csapatánál, mivel Rinus VeeKay szerződést hosszabbított az ECR-nál.

A 21 éves holland tehetség Ed Carpenter és Conor Daly csapattársaként marad a 21-es számú ECR Chevyben – az egyetlen autóban és abban a csapatban, amelyben az IndyCarhoz való 2020-as csatlakozása óta versenyez.

- Hirdetés -

Az utóbbi idők szerződéses tapasztalataiból kiindulva kétfaktoros autentikációt kapott a bejelentés, hiszen a közlemény után Rinus VeeKay saját twitteren erősített meg, hogy valóban szerződést hosszabbított.

Nagyon izgatott vagyok, hogy az Ed Carpenter Racinggel kezdhetem meg az NTT IndyCar Series-ben töltött negyedik évemet” – mondta VeeKay.

- Hirdetés -

Ed Carpenter lehetőséget adott nekem, hogy a csapatnál versenyezhessek, amikor az Indy Lightsból jöttem, és azóta is hagyta, hogy megmutassam a tehetségemet egy IndyCarban.

Az ECR-nél nagyszerű a folyamatosság – alig volt változás az itt töltött időm alatt, és nagyon jó, hogy mindig ugyanaz a csapat vesz körül. Minden szezonban egyre jobbak vagyunk, és Todd Ault és a BitNile támogatásával valóban előreléphetünk 2023 felé haladva.

Bár VeeKayről köztudott, hogy több csapat érdeklődését is felkeltette – többek között a McLarenét is – amikor belépett szerződése utolsó évébe, a lehetőségek széles skálája kezdett szűkülni, mivel néhány magasabban rangsorolt csapat más irányba indult, hogy betöltse a megüresedett helyét.

VeeKay 2021-ben IndyCar-futamgyőztes lett az indianapolisi épített pályán, és két pole pozíciót illetve négy dobogós helyezést tett hozzá az egyre növekvő eredménylistájához.

VeeKay jelenleg 282 ponttal a 11. helyen áll a bajnoki pontversenyben, de a hátralévő négy futamon egy erős szerepléssel könnyen beugorhat a top 10-be.

- Advertisement -
SourceRacer
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss