back to top
szerda, május 22, 2024

Rahal a nehézségek ellenére is bizakodó

Dátum:

Megosztás:

Az idei évre három autóra bővítette felállását a Rahal Letterman Lanigan, és a nyitófordulóban egyből nagy kihívásokkal kellett szembenéznie a csapatnak.

- Reklám -

Az edzésen sajnos Jack Harvey és Christian Lundgaard is összetörte autóját, ezért egész hétvégére hátrányba kerültek, ami miatt a futamon is nagyobb erőbedobással kellett harcolnia a pilótáknak.

- Reklám -

Graham Rahal a 11. helyről a 7.-re, Lundgaard a 15-ről indulva 11-re, Harvey pedig a 23-ról a 13-ra előretörve a Rahal Letterman Lanigan összesen 18 pozíciót javított az IndyCar első futamán St. Petersburgben. Bár a 7-11-13-as eredmény a nehezítő körülményeket tekintve különösen lenyűgöző, azt is megmutatja, hogy a szezonnyitóra nagy reménységekkel megérkező csapat tervei milyen könnyen válnak köddé.

Tudod, ez egy kicsit zűrös hétvége volt” – mondta Rahal a RACER-nek. „És ez megesik. Jack balesetével, ráadásul Christian ugyanezen az edzésen kontaktolt, majd fékcsőproblémája volt, a csapatunk csodálatos munkát végzett, hogy az autókat a pályára juttassa a kvalifikációra. … Ez egy kicsit visszavetette a kvalifikációra való felkészülést, amin túl kellett lépnünk.

- Reklám -

A verseny napján minden autónk rendben volt, minden kiállásunk jól sikerült, de a pozíciókat a pályán nehéz volt megszerezni” – tette hozzá.

A versenyen nem vezettem a teljes potenciálom szerint. Az újraindításnál megelőztem Coltont, és amikor ő visszaelőzött, egyszerűen csak megragadtam az üzemanyag-takarékos gondolkodásmódban, és nem néztem a tükrömbe, ő pedig egyszerűen csak kihasználta ezt. Azt mondtam magamnak, hogy egy kicsit ki kell vennem a fejem a hátsómból. Fájt, hogy feladtam azt a helyet, mert ő sem volt jobb nálam. Grosjean sem volt jobb.

Javulni fog a csapat Rahal szerint

A hetedik hely lett a legjobbunk, de úgy is érezhetjük, hogy az utolsó helyen végeztünk, mert nagy elvárásaink vannak” – mondta Rahal. „Stabilak voltunk – a versenytempónk rendben volt. Egy kicsit javulnunk kell, és úgy gondolom, hogy fogunk is. Nem mindig kapod meg rögtön azt, amit a legjobban szeretnél.

A nagy pozitívum az, hogy az összes autónk ugyanazt hozza, ugyanolyan kezelhető és hasonlóan reagál mindenre, szóval mindhárman együtt javíthatunk mindezen. Ez egy igazi plusz, amire építhetünk.