csütörtök, április 18, 2024

Bizarr baleset az első szabadedzésen

Dátum:

Megosztás:

Egy óra és 21 percen át tartó piros zászlóra volt szükség, hogy biztosítsák a pálya melletti nagyméretű kivetőt, Newgarden volt a leggyorsabb.

- Reklám -

A kivetítőt egy hatalmas teleszkópos emelő tartotta a magasban, de az egyik hidraulikus elem meghibásodott, és a képernyő mellett álló IndyCar Series csapatainak személyzete jelentette, hogy az elem meghibásodott.

- Reklám -

Amikor az emelő elkezdett leereszkedni, a kivetítő bal oldala nekicsapódott és egy utánfutó tetején állt meg, így a kijelző veszélyes szögben állt – írja a Racer.com.

A szűk helyre beszorulva megpróbálták kiszabadítani azt, és miután rengeteg időt elvesztegettek, úgy döntöttek, hogy a kivetítő hátulját a készülék mögötti különböző rögzítési pontokhoz rögzítik, ami biztosította, hogy csak hátrafelé tudjon esni.

- Reklám -

Ezután végre elkezdődhetett az edzés.

53 percig folyamatosan zöld zászló volt, és Alexander Rossi volt a leggyorsabb egy 59,4390-es idővel, de az utolsó pár percben megpördülések és balesetek miatt több piros zászlót is lengettek. Ezek között volt Helio Castroneves, Takuma Sato és Pato O’Ward is.

Ahogy az időmérő 10 perc felé közeledett, az eredménylista élén történt folyamatos változásoknak köszönhetően a Team Penske versenyzője, Josef Newgarden 58,5769-es körével átvette a vezetést a 2-es számú Chevyvel.

A második helyen a Dale Coyne Racing versenyzője, David Malukas végzett 58,7024-es idővel a 18-as számú Dale Coyne Racing with HMD Motorsports Hondával, a harmadik pedig a Penske versenyzője, Scott McLaughlin lett 58,7156-os idővel a 3-as számú Penske Chevyvel.

A bajnokságot vezető Will Power, aki a hosszú piros zászlót megelőzően a boxutcában ült az edzés nyitányán, végül 59.0287s körrel a 10. helyen végzett.

Azok közül, akiknek problémáik voltak, O’Ward a pálya szélén ragadt az övé után, míg Romain Grosjean-nak kuplungja hibásodott meg.