csütörtök, június 1, 2023

MotoGP és IndyCar versenyeket rendezhet az új amerikai pálya

Date:

Share:

A Tennessee-ben található pálya, célja, hogy „világszínvonalú motorsport központtá váljon”, ahol IndyCar és MotoGP versenyeket rendezhetnek.

- Advertisement -

A 773 hektáros területen épülő Flatrock Motorsport Park egy 3,50 mérföldes Circuit Club pályát, egy 2,67 mérföldes Grand Prix pályát, és egy közel hat mérföldes Endurance pályát tervez építeni.

- Advertisement -

A 100 millió dolláros projekt azonban nem csak a versenyzésről, és a vezetési élményről fog szólni, hanem egy igazi szórakoztató központ szeretne lenni.

Egy világszínvonalú motorsport központtá akarunk válni” – mondta Rusty Bittle partner és elnök a RACER-nek. „Úgy gondoljuk, hogy a mi projektünk nagyon egyedülálló lesz a motorsportok világában.

Ez körülbelül egy 20 éves álom volt. Gokartpályaként indult, és egy 800 hektáros motorsportparkká fejlődött.

A legfontosabb, hogy ide tudjanak jönni azok is, akik csak vezetni szeretnének, valamint a világ legnagyobb motorsport szakágai is tudjanak majd itt versenyezni. Ezen felül pedig szeretnénk kikapcsolódást nyújtani az idelátogató rajongóknak is.

A Tennessee-i táj természetes hullámzásait kihasználva a Grand Prix-pálya olyan szinten lesz homologizálva, hogy bármelyik motorkerékpár-kategória – egészen a MotoGP-ig – versenyezhet rajta, míg a tervek szerint mind a pálya, mind a klubpálya alkalmas lesz arra, hogy a jövőben IndyCar-versenyeket rendezzen.

Lesz néhány eseményünk a klubpályán 2023-ban, így annak már jövőre el kell készülnie, míg a GP pálya 2024-re lesz kész” – mondta.

Egyelőre azonban azt nem tervezik, hogy a Tilke Engineers & Architects által tervezett helyszínt F1-re alkalmassá tegyék, bár Bittle szerint a helyszín általános minősége a jövőben ezt is lehetővé fogja tenni.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.