back to top
csütörtök, július 25, 2024

Marco Andretti egyre közelebb a NASCAR-os szerepléshez

Dátum:

Megosztás:

Marco Andretti, autóversenyző-legenda Mario Andretti unokája hamarosan bemutatkozhat a NASCAR Xfinity Seriesben.

- Reklám -

Andretti még 2021 nyarán jelentette be, hogy közel áll egy olyan megállapodás véglegesítéséhez, amelynek értelmében a NASCAR Xfinity Series-ben fog részt venni néhány versenyen.

- Reklám -

A pennsylvaniai Nazarethben született versenyző nem hozta nyilvánosságra, hogy melyik szervezetnél fog indulni, és a versenynaptárat sem közölte, és tavaly nyár óta csend uralkodott a sztorival kapcsolatban.

Miközben jelenleg a Camping World SRX-ben versenyez, Andretti ismét megerősítette szándékát, miszerint szívesen indulna az Xfinity Seriesben.

- Reklám -

Beszélek néhány emberrel az Xfinityről” – mondta Andretti a szombati futama után. „Ha ezekkel a srácokkal együtt tudok versenyezni, talán az Xfinityben is megállom a helyem. Jó móka lenne.

Marco Andretti karrierje során 250 IndyCar versenyen indult, azonban mindössze két győzelmet szerzett ezidő alatt, és sosem tudta eredményekre váltani a karrierje elején mutatott potenciálját.

A legendás család sarja 2020-ban futotta utolsó szezonját, bár azóta is elindult két Indy 500-on. 2021-ben 19., 2022-ben pedig 22. lett.

Jelenleg a Camping World SRX-ben versenyez, amely egy amerikai stock car versenysorozat, amelyet Tony Stewart, Ray Evernham, Sandy Montag és George Pyne alapított.

A szériában leginkább legendák versenyeznek, olykor kiegészülve a jelen sztárjaival, mint pl. Hélio Castroneves, Josef Newgarden, Chase Elliott, vagy Hailie Deegan.

Az SRX autókat teljes egészében az alapító Ray Evernham tervezte. A Fury Race Cars szolgál az autók alvázának tervezőjeként és építőjeként. Az autókban Ilmor V8 396-os motorokat használnak, amelyek elsősorban az ARCA Menards sorozatban szerepelnek.

Ezek a gépek Amerika kevésbé ismert, short ováljain versenyeznek, mint pl. a South Boston Speedway, a Five Flags Speedway, vagy a Nashville Fairgrounds.

A versenyzők minden forduló előtt véletlenszerű sorsolással kapják meg autójukat.

Marco Andretti jelenleg a bajnokság második helyén áll, miután a legutóbbi két fordulón második helyezéseket tudott elérni.