back to top
vasárnap, május 19, 2024

Andretti szerint Grosjean előtt szép jövő áll az IndyCarban

Dátum:

Megosztás:

A korábbi Forma-1-es bajnok Mario Andrettitől kapott dicséretet az IndyCar újonca, a Forma-1-ből érkező Romain Grosjean első teljes szezonja után, mondván, sokan felfigyeltek rá.

- Reklám -

Grosjean 2020-ban végleg befejezte 10 éves F1-es karrierjét, majd a Dale Coyne Racinghez, az IndyCarba igazolt. Úgy tűnik, a francia már a debütáló IndyCar-szezonjában is eleget tett ahhoz, hogy meggyőzze Michael Andrettit. 2022-től ugyanis kétéves szerződést kötött vele az Andretti Autosportnál.

- Reklám -

Michael Andretti édesapja, az 1978-as F1-bajnok Mario elmondta véleményét Grosjean IndyCar-debütálásáról. Úgy véli, hogy az ex-F1-es versenyzőnek nagy jövője lehet ott.

Az IndyCar inkább egy speciális széria, más érzést ad az egyénnek a Forma-1-ből érkezve” – mondta Andretti a RacingNews365.com-nak. „Az F1-ben, hacsak nem vagy a három legjobb csapat egyikénél, a büdös életben nem lesz esélyed arra, hogy igazán jó eredményeket tudj hozni.

- Reklám -

De láthatod, hogy Romain ráérzett erre, mert most úgy érzi, hogy ugyanolyan autója van, mint az összes versenytársának, akik pontot szereztek. Azonnal versenyképesnek érzi magát, és ez nagy önbizalom-löketet ad.

Grosjean F1-es karrierje a „mi lett volna, ha” tipikus esete volt. A 2009-es szezon felénél csatlakozott a mezőnyhöz a Renault-nál (Nelson Piquet Jr. helyén), de az év végén a nem megfelelő teljesítménye miatt megváltak tőle.

2012-ben visszatért az F1-be a Lotus-hoz, ahol villantott pár jó eredményt, de ez soha nem volt tartós. Aztán ott voltak azok a nagy feltűnést keltő balesetei, amelyek a 2012-es Olasz Nagydíjra eltiltást eredményeztek, a hírhedt spái első körös karambolját követően.

A 2016 és 2020 közötti éveket a Haasnál töltötte. Miután ígéretesen indult az első éve az amerikai alakulatnál, később folyamatos hanyatlásnak indult. A 2020-as bahreini balesettel fejezte be F1-es karrierjét, amit a francia szerencsésen megúszott.

Az idősebbik Andretti azonban úgy érzi, hogy a sikertelen F1-es karrierje ellenére Grosjeanban megvan minden ahhoz, hogy az IndyCarban sikeres legyen.

Nem vagyok meglepődve azon, hogy milyen jól ment, mert ha visszatekintünk Romain pályafutására, ő egy olyan erő, akivel számolni kell, ez nem is kérdés” – mondta. – „Őszintén szólva, bárhol a mezőnyben, az IndyCarban is van esélye a győzelemre” – jelentette ki Andretti.

Sokan felfigyelnek rá, ez nem kérdés. Versenyben lesz. Szerintem élvezni fogja karrierjének ezt a fejezetét.