back to top
vasárnap, június 16, 2024

Herta nem bánja, hogy nem jött össze a Forma-1-es lehetőség

Dátum:

Megosztás:

Colton Herta elárulta, hogy sosem hatotta meg igazán az, hogy nem sikerült bekerülnie a Forma-1-be, mert a jelenlegi IndyCar-os ülése „van annyira jó”.

- Reklám -

Az amerikai pilóta F1-be kerülésének esélyéről néhány hónappal ezelőtt lehetett sokat hallani. Akkor Michael Andretti azon igyekezett, hogy felvásárolja az Alfa Romeo csapatot.

- Reklám -

Annak ellenére is erősen jelen voltak ezek a spekulációk, hogy Hertának nem volt meg a kellő mennyiségű szuperlicenszpontja a debütáláshoz.

„Soha nem stresszelt igazán a dolog, mert az IndyCarban nagyszerű helyzetben voltam” – kezdte ezzel kapcsolatos, a The Race-nek adott nyilatkozatát Herta.

- Reklám -

„Így, ha összejött volna [az F1], az nyilván nagyszerű lett volna. De sosem voltam boldogtalan, hogy nem történt meg, mert imádok az IndyCarban versenyezni. Szóval két nagyon pozitív lehetőség volt, volt egy esélyem, hogy a Forma-1-be menjek, de ez nem jött össze, viszont itt az IndyCar, ami szerintem ugyanolyan jó.”

Herta hamar nagy sztár lett a szériában, 2022-ben kezdi majd negyedik szezonját, idén pedig három futamot is nyert. Ebből kétszer a pole-ból lett első, egyszer pedig a 14. helyről rajtolva.

Andretti azért is szeretett volna hozni a csapathoz egy amerikait Herta személyében, mert úgy véli, hogy nehéz lenne egy nem amerikai csapat színeiben debütálnia valamely honfitársának. Herta azonban nem feltétlen ért ezzel egyet.

„Nem vagyok benne biztos, mert Amerikában egyre nagyobb az érdeklődés a Forma-1 iránt” – mondta. – „Láttunk már ott olyan amerikait, akinek jól ment. Sokkal több amerikai cég és tőke áramlik be a sportágba. Vannak amerikai szponzorai a Williamsnek, Mercedesnek és nyilvánvalóan a Haasnak. Úgy gondolom, hogy mindez segíthet egy amerikai versenyzőt előrébb juttatni, és nyilvánvaló, hogy Amerika egy növekvő piac az F1 számára. Egyre több szurkolót érdekel, főleg a Drive to Survive miatt.”