back to top
csütörtök, július 25, 2024

Herta meglepődött a Red Bull érdeklődésén

Dátum:

Megosztás:

Jelenleg Colton Herta érkezése – vagy nem érkezése – mozgatja a szálakat az F1 pilótapiacán, erről azonban az amerikai nem tudott, amíg a Red Bull be nem jelentette.

- Reklám -

Az FIA döntésére vár most minden érdekelt, hogy megadják-e soron kívül a szuperlicenszet vagy sem a királykategóriában való induláshoz. Valószínűleg nem lesz a válasz, hiszen ezzel akkor aláásnák a saját nevelőszériáik (F2 és F3) értékét.

- Reklám -

Herta jelenleg a McLaren tesztpilótája, és már vezetett is tavalyi F1-es autót, most azonban az AlphaTauri – a Red Bull testvércsapata – érdeklődik iránta. Olyannyira, hogy már akár 2023-ra is leszerződnének vele.

„Amikor erről hallottam, kicsit meglepődtem, mert nem hittem, hogy bárki már radarján ott vagyok. A McLarennél mindenki elégedett volt a teszttel és a felkészülésemmel. Talán ez segített. De azontúl nem számítottam az AlphaTauri közeledésére, amíg nem mondták.” – nyilatkozta az amerikai a motorsport.com-nak.

- Reklám -

Részleteket Herta nem árult el, de azt kiemelte az IndyCart eléggé alulértékeli az FIA pontrendszere.

„Sok minden van emögött, és mindkét oldalt megértem. Az FIA meg akarja védeni a saját sorozatait, azt akarják, hogy a pilóták rajtuk keresztül jussanak el az F1-be. De szerintem az IndyCar többet érdemel, mint az F2 és F3 közötti pontok.”

Azt is kiemelte, nem azért nem tudott az esetről, mert ennyire nem lenne igaz, hanem azért, mert nem foglalkozott mostanában a dologgal.

„Ószintén nem tudom, mi folyik körülöttem, mert nem akartam tudni. Mondtam apámnak – aki a menedzsere is – hogy hagyjon ki most ebből, hogy az IndyCarra koncentrálhassak. Nehéz ügynek hangzik, sok tényezőnek kell a helyére kerülnie, talán ezért is lepett meg, amikor olvastam.

Talán nem minden igaz, de nem vagyok róla meggyőződve.”