vasárnap, június 26, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIndyCarGrosjean volt Andrettiék megmentője az Indy 500 időmérőn

Grosjean volt Andrettiék megmentője az Indy 500 időmérőn

- Hirdetés -

Romain Grosjean a kilencedik helyen helyen végzett a szombati időmérőn, így a holnapi kvalifikáció Fast 12-es szakaszába került.

Azt hiszem, több szélre számítottunk, mint ma reggel , de a szél nem erősödött fel, így a körülmények nagyon jók voltak” – értékelt Grosjean.

- Hirdetés -

Túlságosan biztosra mentünk az első futásomban, de ez rendben van, mert ha a körülmények hasonlóak vagy ugyanolyanok lesznek, akkor holnap akár egy nagyon jó helyet is elérhetünk.

Grosjean csapattársa, Marco Andretti, aki 17. Indy 500-as és 250. IndyCar-indulására készült, szenvedett, amikor a második körben rövid időre leállt a motorja.

- Hirdetés -

Andretti újrapróbálkozott, de még így is csak a 23. helyre tudott javítani, amikor délután másodszor is elindult, amit az sem segített, hogy a pálya hőmérséklete az egekbe emelkedett

Nem segített, hogy leállt a motor!” – mondta Andretti az NBC-nek. “A teszt alapján nem vagyok meglepve. Tudom, hogy küzdöttünk az autó megbízhatóságával, ami egy kicsit bosszantó.

Nagyon elégedettek vagyunk a versenybeállításainkkal, szóval kár, hogy ilyen hátulról kell indulnunk. De ez 500 mérföld, készen állunk a harcra.

Míg Grosjean most fenn, addig Herta ismét lenn

Colton Herta autójában motort kellett cserélni, így ő is hátulról indul.

Teljesen új motort raktunk be és még be kell törni egy picit” – nevetett Herta. “Szívás, hogy a 25. helyen állunk, nem fogok hazudni, de örülök annak az erőfeszítésnek, amit a srácaim tettek, hogy legalább tudjak kört menni.

Ez volt a legnagyobb dolog, mert a 33. helyről indultunk volna, ha ők nincsenek.

Nem vagyunk olyan gyorsak, mint gondoltuk, szóval ez egy kicsit meglepő.

Alexander Rossi abba a hibába esett bele, hogy megpróbált javítani gyászos 17. helyén. Az a versenyző, aki az elsőbbségi sávba, azaz az 1-es sávba áll autójával, és javítani szeretne, elveszti az eredeti köridejét.

Rossi rontott a második futásán, így csak a 20. helyről várhatja a jövő vasárnapi rajtot.

Azt mondtam, hogy bátraknak kell lennünk, és az 1-es sávba kell mennünk – szerintem megérte a kockázatot” – mondta a 2016-os Indy-győztes.

Annyira büszke vagyok a srácokra, de a kemény munkánk most nem volt kifizetődő. Valahogy teljesen elhibáztuk az egyensúlyt ma reggel az első próbálkozásnál, ami nagyon frusztráló volt, mert úgy érzem, hogy az autó jó.

- Advertisement -
András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.

Friss