péntek, június 9, 2023

Detroitban lehet meg a visszatérést követő 100. Chevrolet győzelem

Dátum:

Megosztás:

2012-ben tért vissza a Chevrolet az IndyCar-ba, most pedig hazai pályán szeretnék megszerezni a 100. győzelmüket a 2,2 literes turbós V6-os motorral.

- Advertisement -

Ez lesz az utolsó IndyCar futam a Belle Isle Parkban, mielőtt 2023-ban a verseny a belvárosba költözik. A pálya azonban az utóbbi időben a Honda-motoros csapatoknak kedvezett, mert a szűk kanyarokból való kigyorsítás jobban feküdt a japán motor karakterisztikájának. A Chevrolet azonban láthatóan nagyot lépett előre ezen a téren is tavaly óta, hiszen a Penske-Chevyk megnyerték az idén eddig megrendezett két utcai futamot.

- Advertisement -

Statisztikailag a Chevy detroiti teljesítménye 2012 óta elmarad a riválisétól. A Honda 9-7-re vezet a pole pozíciókat illetően és 10-7-re a győzelmek tekintetében. Amennyiben az összképet nézzük, akkor kiderül, hogy a Chevy 99-71-re vezet a konkurens előtt a győzelmek tekintetében. Ebből kiderül, hogy a Belle Isle Park a csokornyakkendősök egyik legkevésbé eredményes helyszíne, ami azért is ironikus, mert ez a Chevrolet hazai versenye és ők szponzorálják az eseményt.

A detroiti versenyzés mindenki számára fontos a Chevrolet-nél és a General Motorsnál” – mondta Rob Buckner, a márka IndyCar-programmenedzsere. „Nagyon sok olyan alkalmazott van Detroitban, akik valamilyen módon kapcsolódnak ehhez a projekthez, és akiknek soha nem adatik meg, hogy lássák a kemény munkájuk végeredményét. Szóval nagyszerű dolog előttük versenyezni, és egy jó show-t nyújtani nekik.

Ebből a szempontból is nagyszerű, de azért is, mert folytatjuk az open-wheel versenyzés hosszú hagyományát a Motor Cityben. Szeretnénk erősen visszavágni Indianapolisért, és a 100. győzelmünk megszerzése a 2,2 literes V6-os motorral megtenné a hatását.

A hétvégi 26 induló közül 11 Chevy-motoros, köztük három korábbi detroiti győztessel – Will Power (Team Penske) 2014 és 2016, Josef Newgarden (Team Penske) 2019, és Pato O’Ward (Arrow McLaren SP) 2021. Az idei hétvége lesz 2012 óta az első, amelyen csak egy IndyCar futamot rendeznek a Belle Isle Parkban.