csütörtök, június 8, 2023

Bourdais nem bír leállni! Negyedszer is pole-t szerzett idén!

Date:

Share:

Az IMSA sportautó bajnokság detroiti Belle Isle-i fordulójának időmérője ismét Sebastien Bourdais pole-jával fejeződött be.

- Advertisement -

Bár Detroit a Cadillac hazai versenye, de az Acura is nagyon gyors volt, ami arra késztette Bourdais-t, hogy feszegesse a határokat – sőt át is lépje azokat.

- Advertisement -

Bourdais a 2-es kanyar kijáratánál nekiment a falnak, az időmérő után viszont dicsérte a Cadillac állóképességét, amiért képes volt elviselni az ütközést, és még így is elég jó kört futott a pole pozícióhoz.

Nagyon sokat kell tenned azért, hogy itt egy jó kört összehozz” – mondta Bourdais. „A határaidat kell feszegetned, és szerintem ezért látunk annyi hibát, mert ez egy nagyon könyörtelen hely.

Bourdais végül 1.18,818-at repesztett az utolsó, mindent eldöntő körében, és ez elég volt az első rajtkocka megszerzéséhez.

Mellőle a bajnokság második helyén álló 60-as Meyer Shank autó indulhat majd, Bourdais mögül pedig a pontverseny éllovasa, a 10-es Wayne Taylor Racing kocsi.

Olivier Pla, aki ezen a hétvégén debütál a 31-es számú Whelen Engineering Cadillac DPi-V.R. versenyautóval, az ötödik helyre kvalifikálta magát, Tristan Vautier előtt és Alex Lynn mögött.

Bourdais megpördült a levezető körén, és vissza kellett tolatnia a pályán, hogy találjon egy olyan helyet, ahol meg tudott fordulni. Más említésre méltó incidens nem történt.

Kyle Kirkwood fantasztikus hete is folytatódott. Miután bejelentették az Andretti Autosporthoz 2023-ra, megnyerte az IndyCar edzést is, és az IMSA GTD kategóriájában is pole-t szerzett a 17-es rajtszámú Vasser Sullivan Lexus-szal.

Abszolút non-stop volt a mai napom” – mondta Kirkwood. „Most már határozottan fáj a fejem attól, hogy mennyi mindent csináltam, és mennyire kiszáradtam, mert megállás nélkül rohangáltam.

Végeredmény

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.