back to top
hétfő, május 20, 2024

Chip Ganassi ennél már nem is lehetne magabiztosabb

Dátum:

Megosztás:

Chip Ganassi azt mondja, annyira jól érzi magát, amennyire csak egy csapattulajdonos érezheti magát a 106. Indy 500 előtt.

- Reklám -

Ugyanakkor reális marad, hiszen annak ellenére, hogy az elmúlt két évben vitathatatlanul a legjobb autóval rendelkezett az Indy 500-on, a Ganassi utolsó Indy 500-as győzelme – az eddigi 4-ből – 2012-re datálódik vissza.

- Reklám -

Ennek ellenére, mivel versenyzői az első (Scott Dixon), a második (Álex Palou), az ötödik (Marcus Ericsson), a hatodik (Tony Kanaan) és a 12. (az Indy 500-as újonc Jimmie Johnson) helyről indulnak, ez lehet a csapat eddigi legnagyobb esélye arra, hogy az ötödik 500-as koronát is megszerezze.

Ilyenkor mindig kísértésbe esik az ember, és talán túl magabiztossá is válik” – mondta Chip Ganassi „De azt kell mondanom, hogy valószínűleg annyira jól érzem magam, amennyire bármelyik autótulajdonos érezheti magát az Indy 500 előtt.

- Reklám -

Természetesen teljesítenünk kell, mert a munka java még hátravan. De meglepődnék, ha bárki is magabiztosabb lenne most nálunk. Úgy gondolom, hogy az autónk jó, és a versenyzőink remek munkát végeznek.

Arra a kérdésre, hogy azt mondaná-e, hogy ezt a versenyt csak ők tudják elveszíteni: „Ezt nektek kell eldöntenetek. Nem is tudom. Egyáltalán nem ilyen szempontból tekintek rá.

Majd így folytatta Ganassi: „Próbálok visszaemlékezni, hogy mikor volt utoljára olyan csapat, amelynek sok autója volt, ami így versenyképes volt. Nyilván Roger-nek volt három, Andrettinek talán az évek során volt néhány.

De még mindig futnunk kell a versenyt, még mindig be kell mennünk a boxba és ki kell jönnünk onnan, még mindig túl kell esnünk a rajton, és az újraindításokon… Még hosszú út áll előttünk. De ismétlem, olyan jól érezzük magunkat, amennyire csak lehet.