back to top
csütörtök, június 20, 2024

Az ugandai oktatást segítő szervezet VeeKay legújabb partnere

Dátum:

Megosztás:

Az Ed Carpenter Racing partnerséget kötött a Building Tomorrow nevű nemzetközi nonprofit szervezettel, amely az ugandai oktatást támogatja.

- Reklám -

A „Ride with Rinus” kampány keretein belül a támogatók 75 dollárt fizethetnek azért, hogy nevük felkerüljön az Indy GP címvédőjének, Rinus VeeKay-nek a #21-es autójára az idei IndyCar versenyen.

- Reklám -

A 2006-ban alapított Building Tomorrow célja, hogy javítsa a tanulási eredményeket a hátrányos helyzetű közösségekben Uganda-szerte, amelyeket a COVID-19 járvány különösen sújtott. Már a COVID előtt is 1,2 millió gyermek maradt az iskolába járás lehetősége nélkül Ugandában, és két éven keresztül mintegy 10 millióan maradtak ki az oktatásból az iskolák bezárása miatt. A Building Tomorrow 2021-ben több mint 40 000 gyermeknek nyújtotta a „Roots to Rise” elnevezésű írástanulási és számolási programját, 2022-ben pedig több mint 100 000 tanulónak fog további lehetőséget adni.

75 dollárból öt gyermek tanulhat

A „Ride with Rinus” kampány adományai a Building Tomorrow „Roots to Rise” programját fogják támogatni, amely a tanulók tanulási szintje, nem pedig életkora alapján tanítja az alapvető írásbeli és számolási készségeket. Egy 75 dolláros adomány lehetővé teszi öt gyermek beiratkozását egy táborba. A cél, hogy 1500 név kerüljön fel a versenyautóra, hogy ezzel 7500 ugandai gyermeket támogasson, hogy két év formális iskola nélküliség után újra a helyes útra térhessenek. Adományozni a Building Tomorrow oldalán van lehetőség.

- Reklám -

A szervezet társalapítója, George Srour elmondta: „Nagy örömünkre szolgál, hogy az Ed Carpenter Racinggel együttműködve adományokat gyűjthetünk és felhívhatjuk a figyelmet az ugandai tanulási válságra. Ezzel a partnerséggel lehetőséget adunk bárkinek, aki támogatni szeretné az írni-olvasni és számolni tanulást – alapvető készségeket, amelyeket oly sok ugandai gyermeknek nem volt lehetősége elsajátítani.

Amióta 2020-ban átigazolt az IndyCarba, VeeKay legjobb eredményei közül néhányat az IMS épített pályán ért el – 2020 júliusában itt szerezte meg első top 5-ös helyezését, 2020 októberében pedig első pole pozícióját, illetve 2021 májusában az első győzelmét.

A Building Tomorrow és az ECR „Ride With Rinus” kampánya a következő egy hónapban aktív lesz, 2022. április 30-án zárul majd. Ezután a támogatók nevei bekerülnek az IMS-en megrendezésre kerülő május 13-14-i versenyhétvégén VeeKay által használt autó dizájn tervébe.