vasárnap, április 14, 2024

Andretti elhessegette a Rossi-McLaren pletykákat

Dátum:

Megosztás:

Michael Andretti nem hisz azoknak a pletykáknak, amelyek szerint barátja és üzlettársa, Zak Brown leszerződtette a legkitartóbb pilótáját.

- Reklám -

Az, hogy Alexander Rossi végül az Andretti Autosporttól az Arrow McLaren SP-hez kerül-e, amikor szerződése az idény végén lejár, már egy teljesen más kérdés.

- Reklám -

Andretti a Racer-nek elmondta: „Zak ezt soha nem tenné meg„, mielőtt utalt volna Rossi szerződésének záradékára, amely megtiltja a 2016-os Indy 500 győztesének, hogy más csapatokkal felvegye a kapcsolatot és tárgyalásokat kezdjen, amíg egy előre meghatározott, ám nyilvánosságra nem hozott időpontot el nem érünk az évben.

Mindig értékeljük a helyzetet, és az év későbbi szakaszában döntünk arról, hogy mit szeretnénk tenni” – tette hozzá Andretti. „Alex ugyanebben a helyzetben van. Nem tud egyezkedni, és nem tud semmit sem csinálni egyetlen csapattal sem szerződésügyileg, szóval csak reméljük, hogy a dolgok megfordulnak vele kapcsolatban, és talán sikerül ezt együtt továbbvinni.

- Reklám -

Az idei szezon sem indult jól

Mivel az utolsó közös győzelmüket 2019 júniusában szerezték, és a folyamatos problémák sorozata miatt Rossi kiesett a bajnoki címért folyó küzdelmekből, Andretti őszintén drukkol, hogy a 30 éves kaliforniai újra talpra tudjon állni a 27-es Hondával. A 2022-es szezon kezdete azonban nem volt túl szerencsés, a három eddigi futamot olyan hibák jellemezték, amelyek nem Rossi-hoz köthetők.

Egyáltalán nem hibáztatom őt” – mondta Andretti. „Ő egy igazi tehetség. Bármi is volt az oka annak, hogy nem hozta az eredményeket, tudom, hogy még sok futamot nyerhet nekünk, szóval nem mondunk le róla. Hogy a legjobb módon fogalmazzam meg, nem gondolom, hogy már lemondott volna rólunk. Ő a barátom, és én drukkolok neki. Nagyra értékelem őt, és remélhetőleg megoldjuk a dolgokat.”

Nyitott szemmel jár a csapat

Az Andretti Autosportnál számításba veszik a lehetőséget, hogy Rossi esetlegesen távozik a csapattól, ezért figyelemmel követik a megszerezhető pilótákat.

Folyamatosan beszélgetünk az emberekkel, és így vagy így, vagy úgy, de biztosítva leszünk.” – mondta Andretti azzal kapcsolatban, ha mégis igazolniuk kell.

Mivel az Andretti Autosport 2019-es Indy Lights bajnoka, Oliver Askew a Formula E-ben versenyez a csapatnál, és a legutóbbi Indy Lights bajnoki címet szerző Kyle Kirkwood IndyCar újoncként tündököl az A.J. Foyt Racinggel kötött egyéves szerződéssel, úgy tűnik, hogy az Andrettinek van néhány minőségi jelöltje, akit a következő szezonban a 27-es számú Hondába ültethet, ha Rossi végül az Arrow McLaren SP-hez, vagy akár egy másik rivális csapathoz távozna.

Az olyan srácokat, mint Oliver és Kirkwood, mindenképpen szemügyre vesszük, de vannak mások is. Még korán van ehhez, szóval jelenleg nem sürgetjük magunkat, hogy bármit is tegyünk.” – zárta gondolatait Michael Andretti.