szerda, december 6, 2023

Az IndyCar könyörgött nekik, ők indíthatják a 33. autót az Indy 500-on

Dátum:

Megosztás:

Ricardo Juncos és Brad Hollinger hajlandó arra, hogy IndyCar csapatuk egy második autót is indítson a májusi Indy500-on.

- Advertisement -

A Juncos Hollinger Racing csapat tulajdonosai – akik 2022-ben a brit újonc Callum Ilottot indítják a 77-es Chevyvel a teljes szezonban – valószínűleg hajlandóak lesznek arra, hogy második autót is indítsanak az Indy 500-on, és ezzel meglegyen a 33 induló, de nem örülnek ennek.

- Advertisement -

Úgy néz ki, hogy mi lehetünk az egyetlen lehetőség” – mondta Juncos a RACER-nek.

Szóval amit mondtam, hogy minél több időre van szükségem. Sajnos ez egy utolsó pillanatban kötött üzlet, és őszintén szólva, ahogy minden alkalommal mondtam, nem akarom ezt csinálni.

- Advertisement -

Azt mondtam nekik, hogy keressenek valaki mást, és ha én vagyok az egyetlen lehetőség, és nincs más lehetőség, hogy meglegyen a 33 induló, akkor vállalom.

Brad és én csak azért vállaljuk ezt be, mert mindig is segíteni akartam az IndyCarnak, mert olyan jók voltak hozzánk, és most mi vagyunk az utolsó lehetőségük.

A RACER úgy tudja, hogy Stefan Wilson, Sebastian Saavedra, Spencer Pigot, RC Enerson és a 2014-es Indy 500 győztes Ryan Hunter-Reay is a lehetséges jelöltek között van az autó vezetésére.

Ha a JHR végül beleegyezik egy második autó indításába, az májusban debütálna; Juncos világossá tette, hogy nincs elég idő egy második Speedway-specifikus Dallara DW12-es elkészítésére a jövő heti Indy Open tesztre, ahol Ilott a jelenleg is rendelkezésre álló 77-es Chevy-t vezeti majd.

Juncos – Hollinger – Dragonspeed?

Nagy visszatérő lehet a Dragonspeed, akik szívesen üzletet kötnének Juncos-ékkal. A csapat az IndyCarból való kilépése óta a sportautóversenyzésre koncentrál, és idén az IndyCar-sztárokkal, Colton Hertával, Pato O’Warddal és Devlin DeFrancescóval megnyerték a Daytona-i 24 órás versenyt.

Az IndyCar iránt régóta érzett szenvedélye miatt a csapatfőnök, Elton Julian aktívan törekszik a visszatérésre, és örömmel venné, ha egy DW12-es bérlésével indulhatna, és biztosíthatná az Indy 500 hagyományos 33 indulójának helyét.

A RACER úgy tudja, hogy a JHR hajlandó lenne lízingelni a DragonSpeednek egy autót és a szükséges felszerelést, ha a megfelelő feltételekről sikerül megállapodni.

Az érdeklődésem őszinte” – mondta Julian a RACER-nek. „Szeretnénk visszatérni 2023-ra, és valami nagyobbat csinálni – legalább az Indy 500-at újra -, ha más nem is lehetséges, de ez az, ahol lenni akarunk, szóval most próbáljuk megvalósítani a dolgokat.

András Roos
András Rooshttp://500miles.hu
Gyermekkoromban minden vasárnap este a CART, és később Champ Car versenyeit néztem az ágyam melegéből. Mondhatnám, hogy arra aludtam el, de ezeken a versenyeken nem lehetett elaludni, számomra ez marad örökre az IndyCar legszebb időszaka. NASCAR-ral 2010-ben kezdtem el foglalkozni, és bár az elmúlt évtizedben sok változáson esett a széria, a szerelmem irányába csak egyre erősebb.