hétfő, április 15, 2024

Wickensék dobogón TCR-ben, az RS1-é a GT4 trófea Daytonában

Dátum:

Megosztás:

Hatalmas csatákkal teli küzdelmet hozott az IMSA Michelin Pilot Challenge nyitófordulója, Daytonában. Robert Wickens visszatért!

- Reklám -

Sok incidens, és hatalmas csaták jellemezték a BMW M Endurance Challange Daytonai 4 órás nyitófordulóját.

- Reklám -

Stevan McAleer a futam végén megelőzte Owen Trinklert, és ezzel bebiztostotta RS1 győzelmét a BMW M Endurance Challenge pénteki futamán a Daytona International Speedwayen – írja a SportsCar365.

McAleer 13 perccel a vége előtt előzte meg a 46-os rajtszámú Team TGM Porsche 718 Cayman GT4 RS Clubsportot, és végül nagy, 4,631 másodperces előnnyel Trinkler előtt ért célba a négyórás IMSA Michelin Pilot Challenge szezonnyitón.

- Reklám -
A TCR kategóriában az 5-ös Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR nyert
A TCR kategóriában az 5-ös Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR nyert Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

Ez a Porsche 1-2. helyezését jelentette a német gyártó új GT4-es autójának debütálásán.

McAleer Eric Filgueiras-szal osztozott a 28-as számú Porsche vezetésén.

A harmadik helyen Bill Auberlen és Dillon Machavern 95-ös számú Turner Motorsport BMW M4 GT4-je végzett.

A Hailie Deegan és Chase Briscoe fémjelezte 42-es Ford Mustang GT4 balszerencsés volt, és a korai jő tempó ellenére két kör hátrányba értek célba.

A másik NASCAR érdekeltségű autó, a 41-es csapattárs végül Austin CIndric és Harrison Burton vezérletével a 9. lett.

Robert Wickens nagyszerűen tért vissza

A versenyt hatalmas versenyzéssel, és egy okos húzással az 5-ös rajtszámú Alfa Romeo Giulietta Veloce TCR nyerte Roy Block és Tim Lewis vezérletével.

Utóbbi nagy elismerést érdemel, hiszen egy pit roados kavarodás után ő volt az egyetlen, aki észrevette a piros lámpát, így a körülöttük lévő autókat megbüntették.

Második helyre az 1-es számú Bryan Herta Autosport fémjelezte Hyundai Elantra N TCR jött be Michael Lewis és Taylor Hagler ült a volánnál

Harmadik helyen végeztek Robert Wickensék – és csapattársa Mark Wilkins -, akik sokáig vezették a futamot, azonban a sárga zászló rosszkor jött nekik, és így visszaestek.

Wickens ígysem panaszkodhat, hiszen nagyon sokat ült az autóban, és ő tartotta életben a csapat esélyeit a verseny korai szakaszában.

Robert Wickens visszatért
Robert Wickens visszatért Fotó: LAT Images Courtesy of IMSA

Teljes eredménylista