vasárnap, április 14, 2024

Újra versenyautóba ül Jacques Villeneuve

Dátum:

Megosztás:

Már zajlanak az előkészületek az endurance versenyek új kategóriájának első évére. Érkezik a Porsche, a Ferrari, a Cadillac, a BMW és az Acura is a legfelsőbb géposztályba. Bár már jó régen nem versenyzett, Villeneuve képbe került egy olyan Hypercar kategóriába vágyó csapatnál, ami nem kapott még engedélyt az indulásra.

- Reklám -

Villeneuve idei NASCAR versenyei mellett az Alpine egyik régebbi Forma-1-es autóját is tesztelte, idén tehát – visszavonult pilóta ellenére – mozgalmas szezont tudhat maga mögött. Ha minden jól megy azonban, jövőre még többet ül majd a volán mögött…

- Reklám -

A kanadai lesz a negyedik versenyző, aki a Vanwall Vanderwell névre keresztelt, ByKolles által épített autót teszteli majd. A két tesztpilóta, Tom Dillmann és Esteban Guerrieri végezték a munka oroszlánrészét, a bejáratáson pedig Joao Paulo de Oliveira ült volán mögé.

Villeneuve eltökélt, teljes szezonra is visszatérne

- Reklám -

A csapat ugyan nem erősítette meg a híreket, a motorsport.com azonban úgy tudja, Villeneuve Barcelonában szerdától három napos teszten vesz részt. Tehát a Peugeot-val 15 éve tett próbálkozása után sem tett le a 24 órás verseny megnyeréséről.

Az egyetlen akadály lehet az indulásuk előtt a jogi háttér. A szervezők ugyanis világosan kikötötték, hogy minden Hypercar indulónak egy gyártó támogatásával kell bírnia. A ByKolles ennek megfelelően felvásárolta a Vanwall nevet, hogy köthető legyen egy autómárkához.

Hiába azonban, hogy az anyacégük birtokolja már ezt a nevet, az eredeti tulajok nem üdvözölték a ByKolles próbálkozását. Idén – ugyan nem ismerték el, de – valószínűleg ezért utasították el a szervezők a német csapat nevezését. Mindezt azután, hogy tavaly sem állhattak rajthoz, akkor még nem tartották elég felkészültnek a projektet az éles bevetésre.

ByKolles Vanwall LMH
Grafika az autóról – Fotó: ByKolles Racing