szombat, június 25, 2022
NASCAR - 🇺🇸 Talladega
NASCAR - 🇺🇸 Darlington
🇺🇸 Indianapolis 500
INDY - 🇺🇸 Detroit
INDY - 🇺🇸 Road America
INDY - 🇺🇸 Mid-Ohio
INDY - 🇺🇸 Barber
IndyCar - 🇺🇸 Indy Road Course
NASCAR - 🇺🇸 Charlotte (Coca-Cola 600)
NASCAR - 🇺🇸 Gateway
NASCAR - 🇺🇸 Sonoma
NASCAR - 🇺🇸 Nashville
IMSA - 🇺🇸 Laguna Seca
IMSA - 🇺🇸 Mid-Ohio
IMSA - 🇺🇸 Detroit
IMSA - 🇺🇸 Watkins Glen
KezdőlapIMSATappy váltja Hansont a United Autosportsnál

Tappy váltja Hansont a United Autosportsnál

- Hirdetés -

Duncan Tappy váltja Phil Hansont a United Autosports LMP2-es felállásában a jövő hónapban megrendezésre kerülő Sebring 12 versenyen.

A Silver licensszel rendelkező Tappy azért csatlakozott a United Autosports IMSA LMP2-es felállásába, hogy csapat teljesítse a minősítési követelményeket a PRO-AM nevezéshez.

- Hirdetés -

Az angol-amerikai csapat korábban már bejelentette az Gold besorolású pilótákat, Hansont és Guy Smith-t a bronz licensszes Jim McGuire mellett a teljes IMSA Michelin Endurance Cup-ba.

Az IMSA szabályzata szerint a szezonban csak egy platina vagy arany minősítésű pilóta lehet minden felállásban, kivéve a Daytona 24-et, ahol kettőt lehet nevezni a négyfős felállásban.

- Hirdetés -

A csapat társtulajdonosa és ügyvezető igazgatója, Richard Dean a múlt héten megerősítette a Sportscar365-nek, hogy az IMSA követelményeinek való megfelelés érdekében változtatásra van szükség.

Tappy-nek nem ez az egyetlen újdonság

A csapat a hivatalos közleményében nem hivatkozott a versenyzői besorolási követelményekre, azt állítva, hogy Hanson azért került ki az IMSA autójából Sebringre, hogy “az FIA World Endurance Championship kötelezettségeire koncentrálhasson” a csapattal ugyanazon a hétvégén.

A United Autosports még nem erősítette meg az IMSA LMP2-es versenyautójának felállását az Endurance Cup utolsó két fordulójára, és azt közölte, hogy Tappy a bajnokságban “egyszeri alkalommal versenyez majd“.

Tappy eközben a European Le Mans sorozatban is LMP2-es feladatokat kapott, pedig eredetileg azt jelentették be, hogy McGuire és Andrew Bentley mellett visszatér az ELMS LMP3-as mezőnyébe.

Ezzel szemben Hanson és Tom Gamble mellett a csapat Oreca 07 Gibsonjában ül majd az ELMS szezonban, amely áprilisban indul a Paul Ricard-on.

Én is nagyon izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok Jim McGuire-hez és Guy Smith-hez Sebringben a 12 órás versenyen” – mondta Tappy.

Ez lesz az IMSA debütálásom, és ez egy olyan verseny, amire mindig is vágytam, így alig várom, hogy fussak néhány kört az ikonikus pályán.

Dean hozzátette: “Duncant már régóta ismerem, így fantasztikus látni, hogy az LMP2-es autónkban fog versenyezni. Természetesen meg kell köszönnöm Jimnek, hogy beleegyezett, hogy Duncant az LMP2-es autónkba ültessem. Ez egy nagyszerű lehetőség számára. Phillel és Tommal együtt biztos vagyok benne, hogy harcolni fogunk azért, hogy visszaszerezzük az ELMS bajnoki címünket.

- Advertisement -

Friss