back to top
péntek, június 21, 2024

Indianapolis endurance verseny házigazdája lehet jövőre

Dátum:

Megosztás:

„Minden lehetőséget megvizsgál” az IMSA főnöke, John Doonan. Még az sem kizárt, Indianapolis lesz egy ötödik Endurance Cup verseny házigazdája, a Sprint Cup kárára.

- Reklám -

Roger Penske, Indianapolis főnöke korábban a Spái 6 órás WEC futamon úgy nyilatkozott, mindenképpen hosszabb versenyt rendezne, a híresztelések szerint legalább a belga versenynek megfelelő időtartamban.

- Reklám -

„Mindenféle lehetséges lehetőséget megvizsgálunk jövőre. – idézi Doonant a Sportscar365. – Az nem titok, hogy tárgyalunk Indianapolisszal. Még most lehetőségként tekintünk rá, de nagyon érzékeny a helyzet a csapatok költségvetése miatt.

A több versenyidő – mindegy, hol – több költséget jelent. Okosan szeretnénk ezt megoldani, és közben költséghatékonyak is szeretnénk maradni.”

- Reklám -

Ez azt is jelenti, hogy akár a versenyek számának csökkentése is lehetséges, csak azért, hogy még egy endurance forduló lehetséges legyen.

„X pályával szerződésünk van, ezeket is be kell tartanunk, nélkülük nem tudnánk mi sem hova menni.”

Doonan kiemelte, az eddigi négy endurance versenyt nem érinti a lehetséges változás: Daytona, Sebring, Glen és a Petit Le Mans maradnak sorozat pillérei.

„Ez a helyzet. [Watkins Glen] egy nagyszerű létesítmény, és nagy hagyományaink vannak ott. Amit az ottani csapat csinált… Joe Sahlen is sok évig támogatta azt, és alapját képezi a sorozatunknak.”

Legutóbb 2014-ben volt az Indianapolis Motor Speedway Road Course az IMSA naptárában, de utána kikerült egy nagyobb átszervezés keretein belül.